Duitslandweb logo Duitslandweb

Merkel en Biden roepen Poetin op tot de-escalatie Oost-Oekraïne

Kort nieuws - 15 april 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Kanselier Merkel en de Amerikaanse president Biden hebben de Russische president Poetin opgeroepen de Russische troepenversterkingen aan de grens met Oost-Oekraïne terug te trekken. 

Volgens Oekraïne heeft Rusland inmiddels 41.000 soldaten in het grensgebied gestationeerd. Volgens Rusland zijn de soldaten daar voor "gevechstoefeningen". Sinds februari wordt in het gebied weer meer gevochten tussen pro-Russische rebellen en het Oekraïense leger. 

Merkel en Biden willen dat Poetin de situatie in Oost-Oekraïne de-escaleert en hebben Rusland daarom opgeroepen de troepen uit het gebied terug te trekken. De kanselier en de Amerikaanse president hebben elkaar daar woensdagavond telefonisch over gesproken, aldus de Duitse regeringswoordvoerder Seibert. De Duitse minister van Defensie Kramp-Karrenbauer verweet Rusland woensdag "alles te proberen om reacties te provoceren". De Navo staat aan de kant van Oekraïne, zei ze op tv in het ARD-Morgenmagazin. 

Merkel en Biden hebben woendsdagavond ook over Afghanistan gesproken, aldus Seibert. Ze hebben bendadrukt dat het belangrijk is dat de VS en de Navo politiek bij dat land betrokken blijven. Woensdag maakten de VS en de Navo bekend dat ze hun troepen dit jaar uit Afghanistan terugtrekken. Lees meer bij FAZ.net en Der Spiegel

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Duitsland en de wereld':

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Kanselier Scholz ontving China's premier Li Qiang voor kabinetsoverleg, in de hoop de gespannen relatie tussen beide landen te verbeteren.


Lees meer

Wachten op een Chinastrategie

Wachten op een Chinastrategie

De afhankelijkheid van China is een achilleshiel van de Duitse economie. De bondsregering moet snel met een China-strategie komen, aldus econoom Brzeski.


Lees meer

Baerbock stelt in buitenlandbeleid vrouwen centraal

Baerbock stelt in buitenlandbeleid vrouwen centraal

De Duitse minister van Buitenlandse Zaken Baerbock maakt zich sterk voor een feministische buitenlandse politiek.


Lees meer

Bezoek Scholz aan China zeer omstreden

Bezoek Scholz aan China zeer omstreden

Vrijdag bezoekt Scholz de Chinese president Xi Jinping. Een beladen kennismakingsbezoek.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger