Duitslandweb logo Duitslandweb

Drie corona-zelftests toegelaten tot Duitse markt

Kort nieuws - 24 februari 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Het Duitse geneesmiddelenbureau, het Bundesinstitut für Arzneimittel und Medizinprodukte (BfArM), heeft met een noodprocedure drie zelftests voor het vaststellen van een corona-besmetting toegelaten tot de Duitse markt. 

De komende weken zal de geneesmiddelenautoriteit waarschijnlijk nog meer van deze tests toelaten. Waar normale sneltests door geschoold personeel moeten worden afgenomen, kan iedereen deze zelftests afnemen. Het teststaafje hoef niet zo diep de neus in, een monster van voor uit de neus is voldoende. In geval van een positieve uitslag moet de gebruiker dat melden bij de gezondheidsdienst en aanvullend een PCR-test ondergaan.

Normaalgesproken moeten de tests eerst een CE-keurmerk verwerven, maar in dringende gevallen kan de BfArM een noodtoelating afgeven. Dat gebeurt nu voor de zelftests, zodat die snel door iedereen kunnen worden gebruikt.

Naast de zelftests had minister van Gezondheid Jens Spahn ook vanaf 1 maart overal en laagdrempelig gratis antigeen-sneltests willen aanbieden, die door professionals moeten worden afgenomen. Maar dat plan heeft hij terug moeten trekken, omdat Merkel de tests gericht wil inzetten in de sectoren waar de eerste versoepelingen ingaan. Ook gaven huisartsen, apotheken en testcentra aan nog niet klaar te zijn voor die klus.

In Nederland zijn de zelftesten voor corona nog niet toegestaan. Het wordt nog onderzocht of dit beleid moet wijzigen. Ook wordt momenteel een pilot onder studenten van Avans Hogeschool uitgevoerd met thuistesten voor corona. Lees meer bij Tagesschau en bij Avans (Nederland)

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Nederland geldt vanaf 21 november weer als hoogrisicogebied. Een overzicht van de reisregels en coronamaatregelen in Duitsland

Lees meer

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Terwijl de besmettingen zeer snel oplopen in Duitsland, leek de politiek ietwat verlamd. Maar deze week kwam een nieuwe wet en nieuwe maatregelen.

Lees meer

2G, 3G, Krankenhausampel: Coronaproeftuin Duitsland

2G, 3G, Krankenhausampel: Coronaproeftuin Duitsland

In Duitsland verschillen de coronamaatregelen per deelstaat, toch zit er systeem in. Enkele voorbeelden.

Lees meer

2G als alternatief voor de lockdown

2G als alternatief voor de lockdown

Na Hamburg voeren steeds meer deelstaten versoepelingen door waar alleen gevaccineerden en genezenen van kunnen profiteren.

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger