Duitslandweb logo Duitslandweb

Minister Spahn wil leerkrachten snel inenten na openen basisscholen

Kort nieuws - 22 februari 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

In meerdere Duitse deelstaten zijn maandag de kinderopvang en de basisscholen weer opengegaan. Minister van Gezondheid Jens Spahn wil leerkrachten sneller vaccineren voor betere bescherming.

Update 23 februari: Leerkrachten op de basisschool, in het speciaal onderwijs en personeel van de kinderopvang worden eerder gevaccineerd tegen het coronavirus. Dat heeft de Duitse regering maandagmiddag met de deelstaatministers van Gezondheid afgesproken. De vaccinatievolgorde wordt daarvoor aangepast.

De basisscholen bieden 'Wechselunterricht' aan. Dat betekent dat de leerlingen om beurten fysiek les krijgen op school. Ook de eindexamenklassen mogen weer naar school. Het voortgezet onderwijs houdt voorlopig vast aan lessen op afstand.

Minister van Gezondheid Jens Spahn (CDU) pleit ervoor personeel in de kinderopvang en het onderwijs sneller te vaccineren. Daarvoor wil hij de vaccintatievolgorde aanpassen. De Duitse permanente vaccinatiecommissie Stiko is tegen het voorstel. De huidige vaccinatievolgorde is gemaakt op basis van risico's voor geïnfecteerden, niet op basis van kans op besmetting. Op dit moment worden ouderen en mensen met een zwakke gezondheid als eerste ingeënt, omdat zij een grotere kans hebben op een ernstig ziekteverloop bij besmetting met het coronavirus. Het Verband Bildung und Erziehung, vereniging voor onderwijs en opvoeding, steunt het plan van Spahn. Door het openen van de basisscholen en de kinderopvang wordt het personeel meer blootgesteld aan het coronavirus, vinden ze. Lees meer bij Zeit Online en Tagesschau

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Duitsland heeft de mondkapjesplicht in het ov en ook grotendeels in de zorg afgeschaft. Een overzicht van de corona-regels.


Lees meer

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Door de opkomst van de omikronvariant staat de Duitse vaccinatieplicht tegen corona ter discussie.


Lees meer

De schuldigen

De schuldigen

Het strenge Duitse moralisme heeft nu het thema vaccinatie in zijn greep, constateert columnist Merlijn Schoonenboom.


Lees meer

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Terwijl de besmettingen oplopen, leek de Duitse politiek verlamd. Maar nu zijn een nieuwe wet en extra maatregelen besloten.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger