Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitsland zet Russische diplomaat uit

Kort nieuws - 9 februari 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Duitsland heeft maandag een Russische diplomaat tot ongewenst persoon verklaard. Ook Polen en Zweden zetten Russische ambassade-medewerkers uit.

De beslissing van Duitsland, Polen en Zweden is een reactie op het besluit van Rusland van vrijdag om diplomaten uit deze drie landen uit te zetten. Zij hadden volgens het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken deelgenomen aan "illegaal protest" waarin de vrijlating van oppositieleider Navalny werd geëist. Volgens Duitsland heeft de ambassade-medewerker in Rusland juist gewoon zijn werk gedaan door "zich met rechtmatige middelen over de ontwikkeling ter plaatse te informeren". 

Sinds de vergiftiging van Navalny vorig jaar zomer, zijn behandeling in een Duits ziekenhuis en de beschuldiging van Duitsland dat de Russische regering verantwoordelijk is voor de vergiftiging, zijn de betrekkingen tussen beide landen flink verslechterd. Lees meer bij tagesspiegel.de

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Duitsland en de wereld':

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

Waarom voelt Duitsland een speciale verplichting voor Israël? En hoe gaat Duitsland om met pro-Palestijns protest?


Lees meer

De Duitse staatsraison

De Duitse staatsraison

De aanval van Hamas op Israël zorgt in Duitsland voor extra grote innerlijke verwarring, ziet Merlijn Schoonenboom in Berlijn.


Lees meer

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Kanselier Scholz ontving China's premier Li Qiang voor kabinetsoverleg, in de hoop de gespannen relatie tussen beide landen te verbeteren.


Lees meer

Wachten op een Chinastrategie

Wachten op een Chinastrategie

De afhankelijkheid van China is een achilleshiel van de Duitse economie. De bondsregering moet snel met een China-strategie komen, aldus econoom Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger