Duitslandweb logo Duitslandweb

Autoriteiten proberen uitbraak Gütersloh in te dammen

Kort nieuws - 24 juni 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De uitbraak van Covid-19 bij de vleesfabriek Tönnies in de regio Gütersloh domineert ook woensdag het nieuws in Duitsland. Verschillende deelstaten hebben laten weten dat toeristen uit de regio Gütersloh niet meer worden toegelaten en Oostenrijk heeft een reiswaarschuwing voor Noordrijn-Westfalen (NRW) afgekondigd. Oostenrijkers in NRW worden opgeroepen de deelstaat te verlaten.

In de regio zijn de versoepelingen grotendeels teruggedraaid. Scholen, tentoonstellingen, sauna's en café's zijn gesloten en mensen mogen alleen met hun gezinsleden of één ander persoon naar buiten. De bijna 7000 werknemers van de fabriek en hun gezinsleden zitten in quarantaine. Meer dan 1500 werknemers en een twintigtal gezinsleden zijn besmet met het coronavirus.

Hoewel de ongeveer 370.000 inwoners van het district de regio gewoon kunnen verlaten, hebben Beieren, Nedersaksen en Mecklenburg-Voorpommeren laten weten dat toeristen uit de regio Gütersloh worden geweerd. Maandag begint in Noordrijn-Westfalen de zomervakantie. Inmiddels zijn in Mecklenburg-Voorpommeren ook al toeristen uit Gütersloh weggestuurd. Deelstaatpremier van NRW Armin Laschet dringt er bij de andere deelstaten op aan toeristen uit Gütersloh toe te laten als ze op corona zijn getest.

Gezondheidsminister Jens Spahn heeft dinsdag gewaarschuwd dat uit een regionale uitbraak snel weer een landelijk probleem kan ontstaan als niet doortastend wordt gereageerd. Lees meer bij Zeit Online

Bij een kalkoenslachterij in Wildeshausen, in Nedersaksen, zijn meer dan twintig medewerkers besmet met Covid-19. Alle 1100 medewerkers worden nu getest. Bij een slachtbedrijf in Essen, in het district Cloppenburg in Nedersaksen zijn drie medewerkers besmet. Lees meer bij NDR

 

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Zonder coronatest geen herfstvakantie

Zonder coronatest geen herfstvakantie

De nieuwe reisbeperkingen in Duitsland zorgen voor onvrede en verwarring, merkt Merlijn Schoonenboom in Berlijn.

Lees meer

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Duitsland heeft Nederland tot risicogebied verklaard. Wat dit betekent en welke maatregelen in Duitsland van kracht zijn:

Lees meer

Duitsland zet vol in op luchten

Duitsland zet vol in op luchten

In de strijd tegen het coronavirus zet Duitsland deze herfst vol in op 'stoßlüften', doorwaaien.

Lees meer

Nederland-Duitsland: Vijf verschillen in corona-aanpak

Nederland-Duitsland: Vijf verschillen in corona-aanpak

Tussen het Duitse en het Nederlandse corona-beleid zijn een aantal opvallende verschillen.

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger