Duitslandweb logo Duitslandweb

Virus in Gütersloh ook buiten vleesfabriek verspreid

Kort nieuws - 29 juni 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb

In de regio Gütersloh in Noordrijn-Westfalen worden de verscherpte maatregelen om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen, met een week verlengd. 

Scholen, sportscholen en openbare gebouwen blijven dicht, restaurants zijn slechts beperkt open. In het naastgelegen district Warendorf wordt weer versoepeld. In Gütersloh zijn afgelopen week meer dan honderd besmettingen met Covid-19 gevonden bij mensen die niet bij vleesfabriek Tönnies werken. De meesten van hen voelen zich niet ziek. Lees meer bij Tagesschau

Oostenrijk trekt het negatief reisadvies voor Noordrijn-Westfalen weer in. Alleen wie uit district Gütersloh komt, moet een negatieve coronatest kunnen laten zien om in te mogen reizen. De reiswaarschuwing was vorige week ingesteld voor de deelstaat waar de vleesfabriek Tönnies staat. Lees meer bij Redaktionsnetzwerk Deutschland

Duitsland kampt nog op meerdere plekken met lokale uitbraken van het coronavirus, maar over het algemeen stemmen de statistieken optimistisch. In een asielzoekerscentrum in Friedland in Nedersaksen zijn 48 mensen besmet met Covid-19. De quarantaine voor de flat in Göttingen waar ongeveer 120 bewoners besmet bleken, is voorbij. Alleen de besmette bewoners en hun directe contacten moeten nog in quarantaine blijven.

Webwinkel Amazon heeft enkele tientallen besmette medewerkers in meerdere distributiecentra in Duitsland. Een deel van de werknemers heeft maandagmorgen het werk neergelegd om de eisen voor een nieuwe cao en betere gezondheidsbescherming kracht bij te zetten. Lees meer bij NDR (Friedland) en Handelsblatt (Amazon)

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Duitsland heeft de mondkapjesplicht in het ov en ook grotendeels in de zorg afgeschaft. Een overzicht van de corona-regels.


Lees meer

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Door de opkomst van de omikronvariant staat de Duitse vaccinatieplicht tegen corona ter discussie.


Lees meer

De schuldigen

De schuldigen

Het strenge Duitse moralisme heeft nu het thema vaccinatie in zijn greep, constateert columnist Merlijn Schoonenboom.


Lees meer

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Terwijl de besmettingen oplopen, leek de Duitse politiek verlamd. Maar nu zijn een nieuwe wet en extra maatregelen besloten.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger