Duitslandweb logo Duitslandweb

Onderzoek: Uitbraak in vleesfabriek Tönnies door superspreader

Kort nieuws - 24 juli 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De uitbraak in vleesfabriek Tönnies in Rheda-Wiedenbrück is volgens onderzoekers waarschijnlijk veroorzaakt door één werknemer, die collega's in een straal van meer dan acht meter om hem heen heeft besmet. De werknemer heeft, volgens het onderzoek, samen met een collega contact gehad met werknemers van de slachterij Westfleisch in Nedersaksen, waar eerder een uitbraak was. Dat meldde omroep WDR donderdag.

De uitbraak begin juni heeft geleid tot meer dan 2000 besmettingen. De regio Gütersloh kreeg strenge beperkingen van het openbare leven opgelegd en ook de fabriek en de scholen moesten sluiten.

Volgens de onderzoekers heeft de lage temperatuur, het gebrek aan frisse lucht van buiten en de luchtverplaatsing door de airco in de fabriek gezorgd voor de snelle verspreiding. Ook de zware fysieke arbeid en het schreeuwen om boven het lawaai uit te komen zou hebben gezorgd dat de aerosolen veel verder verspreid werden dan in normale omstandigheden. De slechte woonomstandigheden van het personeel zouden minder een rol hebben gespeeld dan aanvankelijk gedacht. Lees meer bij WDR of lees de studie

De fabriek van Tönnies is nog maar een week weer open, maar vrijdag maakte het bedrijf bekend dat er weer dertig medewerkers positief zijn getest. Lees meer bij Tagesschau (nieuwe besmettingen)

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Duitsland heeft de mondkapjesplicht in het ov en ook grotendeels in de zorg afgeschaft. Een overzicht van de corona-regels.


Lees meer

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Door de opkomst van de omikronvariant staat de Duitse vaccinatieplicht tegen corona ter discussie.


Lees meer

De schuldigen

De schuldigen

Het strenge Duitse moralisme heeft nu het thema vaccinatie in zijn greep, constateert columnist Merlijn Schoonenboom.


Lees meer

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Terwijl de besmettingen oplopen, leek de Duitse politiek verlamd. Maar nu zijn een nieuwe wet en extra maatregelen besloten.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger