Duitslandweb logo Duitslandweb

Corona in Duitsland - 19 juni: Leger helpt met testen

Kort nieuws - 19 juni 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Het leger springt bij om massaal te kunnen testen op Covid-19 in district Gütersloh in Noordrijn-Westfalen, waar een grote uitbraak van corona is onder personeel van een vleesfabriek. Het Gesundheitsamt, de plaatselijke GGD, wordt al bijgestaan door het Rode Kruis en de NGO Malteser International, maar extra versterking is nodig, aldus het districtsbestuur. Vanaf vrijdag komen 25 soldaten helpen, meldde Tagesschau donderdag.

Bij de fabriek van Tönnies zijn al meer dan 700 medewerkers besmet met het coronavirus. De 5000 medewerkers worden allemaal getest. Scholen en kinderopvang in de omgeving van de fabriek zijn gesloten. In het nabijgelegen Hamm moesten enkele schoolklassen in quarantaine omdat ze een besmette leerling in de klas hadden. Deze leerlingen waren kinderen van medewerkers van de Tönnies-fabriek. Bij de fabriek worden dagelijks 20.000 varkens geslacht. Lees meer bij Tagesschau en bij WA.de (Hamm)

In Göttingen is weer een virusuitbraak in een flatgebouw en wederom wordt de hele flat nu getest op corona. Na het suikerfeest was in Göttingen ook al een uitbraak. In Kassel zijn 20 bewoners van een huizenblok geïnfecteerd. Omdat onder hen ook kinderen zijn, is ook daar de basisschool gesloten. In Berlijn is een huizenblok in quarantaine, 85 bewoners zijn besmet. Bij de bewoners zijn noodpakketten met levensmiddelen en hygiëneproducten afgeleverd omdat ze hun huis niet mogen verlaten. Lees meer in het liveblog van Tagesschau 

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Duitsland heeft de mondkapjesplicht in het ov en ook grotendeels in de zorg afgeschaft. Een overzicht van de corona-regels.


Lees meer

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Door de opkomst van de omikronvariant staat de Duitse vaccinatieplicht tegen corona ter discussie.


Lees meer

De schuldigen

De schuldigen

Het strenge Duitse moralisme heeft nu het thema vaccinatie in zijn greep, constateert columnist Merlijn Schoonenboom.


Lees meer

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Terwijl de besmettingen oplopen, leek de Duitse politiek verlamd. Maar nu zijn een nieuwe wet en extra maatregelen besloten.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger