Duitslandweb logo Duitslandweb

Corona in Duitsland - 19 juni: Leger helpt met testen

Kort nieuws - 19 juni 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Het leger springt bij om massaal te kunnen testen op Covid-19 in district Gütersloh in Noordrijn-Westfalen, waar een grote uitbraak van corona is onder personeel van een vleesfabriek. Het Gesundheitsamt, de plaatselijke GGD, wordt al bijgestaan door het Rode Kruis en de NGO Malteser International, maar extra versterking is nodig, aldus het districtsbestuur. Vanaf vrijdag komen 25 soldaten helpen, meldde Tagesschau donderdag.

Bij de fabriek van Tönnies zijn al meer dan 700 medewerkers besmet met het coronavirus. De 5000 medewerkers worden allemaal getest. Scholen en kinderopvang in de omgeving van de fabriek zijn gesloten. In het nabijgelegen Hamm moesten enkele schoolklassen in quarantaine omdat ze een besmette leerling in de klas hadden. Deze leerlingen waren kinderen van medewerkers van de Tönnies-fabriek. Bij de fabriek worden dagelijks 20.000 varkens geslacht. Lees meer bij Tagesschau en bij WA.de (Hamm)

In Göttingen is weer een virusuitbraak in een flatgebouw en wederom wordt de hele flat nu getest op corona. Na het suikerfeest was in Göttingen ook al een uitbraak. In Kassel zijn 20 bewoners van een huizenblok geïnfecteerd. Omdat onder hen ook kinderen zijn, is ook daar de basisschool gesloten. In Berlijn is een huizenblok in quarantaine, 85 bewoners zijn besmet. Bij de bewoners zijn noodpakketten met levensmiddelen en hygiëneproducten afgeleverd omdat ze hun huis niet mogen verlaten. Lees meer in het liveblog van Tagesschau 

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Zonder coronatest geen herfstvakantie

Zonder coronatest geen herfstvakantie

De nieuwe reisbeperkingen in Duitsland zorgen voor onvrede en verwarring, merkt Merlijn Schoonenboom in Berlijn.

Lees meer

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Duitsland heeft Nederland tot risicogebied verklaard. Wat dit betekent en welke maatregelen in Duitsland van kracht zijn:

Lees meer

Duitsland zet vol in op luchten

Duitsland zet vol in op luchten

In de strijd tegen het coronavirus zet Duitsland deze herfst vol in op 'stoßlüften', doorwaaien.

Lees meer

Nederland-Duitsland: Vijf verschillen in corona-aanpak

Nederland-Duitsland: Vijf verschillen in corona-aanpak

Tussen het Duitse en het Nederlandse corona-beleid zijn een aantal opvallende verschillen.

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger