Duitslandweb logo Duitslandweb

Zomerse droogte heeft nog weinig effect op Duitse kerstboom

Kort nieuws - 18 december 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Tijdens de kerstdagen halen steeds meer Duitsers een kerstboom in huis. In 2018 steeg de verkoop tot een recordhoogte van ruim 29 miljoen bomen, blijkt uit recente cijfers van Statista. De meeste kerstbomen komen uit Duitsland, ondanks de droge zomers van afgelopen jaren. 

De droogte heeft vooral invloed op jonge, net geplante dennenboompjes die pas over een jaar of acht op de markt komen, meldt Schutzgemeinschaft Deutscher Wald (SDW). Het heeft dus nauwelijks effect op de Weihnachtsbäume die dit jaar worden verkocht. 90 procent van de kerstbomen in Duitsland komt uit eigen land, de rest wordt vooral uit Denemarken geïmporteerd. Ook de prijzen stijgen niet.

De Nordmann is de favoriet bij de Duitse huishoudens. 75 procent koos in 2018 voor deze fijnspar. De boom valt niet snel uit en hij staat bekend om zijn zachte, volle naalden. Bovendien kan deze soort goed tegen droge periodes, omdat hij oorspronkelijk uit de Kaukasus stamt. Een kunstkerstboom is in Duitsland lang niet zo populair als in Nederland. Volgens de SDW is 12 procent van de kerstbomen in Duitse huishoudens van kunststof. In Nederland is dat meer dan de helft. Waar in Nederland de ongeschreven regel geldt dat de boom na Sinterklaas in huis komt, bestaat in Duitsland de traditie om de boom pas rond de vierde advent, dus vlak voor Kerst, neer te zetten. Lees meer bij StatistaBundesverband der Weihnachtsbaumerzeuger en Schutzgemeinschaft Deutscher Wald

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Cultuur':

Film: Duits cultuurgoed met Afrikaanse dealers

Film: Duits cultuurgoed met Afrikaanse dealers

In de nieuwe verfilming van de klassieke roman ‘Berlin Alexanderplatz’ is de hoofdpersoon een vluchteling uit Afrika.

Lees meer

'Berlijnse kunstenaars wilden na Wende niet samengaan'

'Berlijnse kunstenaars wilden na Wende niet samengaan'

Na de val van de Muur werden de Oost- en West-Berlijnse kunstacademies samengevoegd. Dat verliep moeizaam.

Lees meer

De bescherming

De bescherming

Op vakantie op Ameland raadt Merlijn Schoonenboom met zijn gezin wie Duitser is en wie Nederlander - en ontdekt een opvallend kledingverschil bij mannen.

Lees meer

Timm Ulrichs: 'Ik heb die steen leven gegeven'

Timm Ulrichs: 'Ik heb die steen leven gegeven'

Met meerdere tentoonstellingen én een belangrijke prijs eert Duitsland kunstenaar Timm Ulrichs.

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger