Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitsland toch strenger tegen Huawei bij aanbesteding 5G

Kort nieuws - 30 oktober 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Duitsland besloot eerder deze maand het Chinese Huawei niet uit te sluiten bij aanbestedingen voor het 5G-netwerk in Duitsland. Nu wil de bondsregering toch strengere regels opstellen, waardoor Huawei mogelijk alsnog buiten de boot valt.

Minister Maas (SPD) van Buitenlandse Zaken en zijn collega Seehofer (CSU) van Binnenlandse Zaken zijn het eens geworden over een verscherping van de veiligheidsbepalingen bij de aanbesteding van een 5G-netwerk in Duitsland, schrijft het Handelsblatt. Hiermee komen ze de vele critici tegemoet.

Op de toelating van het Chinese bedrijf bij de uitbouw van netwerken kwam veel kritiek. De Verenigde Staten en ook de Europese Commissie waarschuwden er al voor. Huawei is nauw gelieerd is aan de Chinese overheid. Zij vrezen daarom dat het bedrijf voor China spioneert. Ook Duitse veiligheidsdiensten, deskundigen en een toenemend aantal Bondsdagleden uitten kritiek op de bondsregering. 

Tot nu toe moesten bedrijven die willen meedingen alleen een technische controle ondergaan en een vertrouwelijksheidsverklaring afgeven. Nu komt daar wat Maas en Seehofer betreft een controle van de politieke betrouwbaarheid bij, aldus het Handelsblatt. Dat kan er toe leiden dat Huawei alsnog wordt uitgesloten. Lees meer bij Handelsblatt.de

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Politiek':

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Sternstunde, een mooi en onvertaalbaar woord voor wat er nu gebeurt in Duitsland, tenminste dat hoopt columniste Inge Jooris.


Lees meer

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Sahra Wagenknecht, tot voor kort prominent Linke-politicus, heeft haar eigen partij BSW opgericht. Die is te typeren als links-conservatief.


Lees meer

Debat over AfD-verbod in Duitsland laait op

Debat over AfD-verbod in Duitsland laait op

De roep om een verbod van de AfD wordt steeds luider. Maar het is niet makkelijk een partij te verbieden en het kan ook averechts uitpakken.


Lees meer

Punkrock voor Olaf en Robert

Punkrock voor Olaf en Robert

Aan de slechtnieuwsshow komt in Duitsland maar geen einde: begrotingscrisis, teruglopende investeringen, slecht onderwijs. Econoom Carsten Brzeski heeft advies.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger