Duitslandweb logo Duitslandweb

Duizenden in Halle en Dresden de straat op tegen vreemdelingenhaat

Kort nieuws - 21 oktober 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb

In Dresden hebben zondag duizenden mensen tegen anti-islambeweging Pegida gedemonstreerd. In Halle herdachten op dezelfde dag eveneens duizenden mensen de slachtoffers van de aanslag van 9 oktober.

Pegida wilde in Dresden de oprichting van de anti-islambeweging vijf jaar geleden vieren. Voor een tegendemonstratie kwamen zondag mensen uit heel Saksen op de been, onder het motto 'Herz statt Hetze' (hart in plaats van hetze). Op 20 oktober 2014 demonstreerden de Patriotische Europäer gegen die Islamisierung des Abendlandes (Pegida) voor het eerst in Dresden. Sindsdien gaan de aanhangers elke maandagavond in de Saksische stad de straat op tegen vluchtelingen. Op het hoogtepunt begin 2015 deden daar 25.000 mensen aan mee. Volgens deskundigen neemt de betekenis van Pegida af en is ze inmiddels deel van een extreem-rechts netwerk, schrijft de FAZ.  

In Halle herdachten duizenden mensen tijdens een concert op de Marktplatz zondag de slachtoffers van de aanslag bij een synagoge op 9 oktober. Daar vermoordde een rechts-extremist twee mensen. Onder het motto #HalleZusammen demonstreerden de concertbezoekers tegen haat en voor tolerantie. Lees meer bij FAZ.net, Spiegel Onlinetagesschau.de en Süddeutsche.de 

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Israël-kritiek is taboe in Duitsland

Israël-kritiek is taboe in Duitsland

Kritiek uiten op Israël of solidariteit tonen met Gaza is lastig in Duitsland. Wie dat wel doet, wordt al snel antisemitisme verweten, laten recente voorbeelden zien.


Lees meer

Proces tegen Reichsbürger Prinz Reuß begonnen

Proces tegen Reichsbürger Prinz Reuß begonnen

De groep rond Prinz Reuß werd in december 2022 gearresteerd en bleek uitgewerkte plannen te hebben om de regering omver te werpen.


Lees meer

Warum, wieso: fietsen Duitsers zo vaak op de stoep?

Warum, wieso: fietsen Duitsers zo vaak op de stoep?

Regels voor fietsen in Duitsland zijn een chaos. Geen wonder dat je ook fietsers op de stoep tegenkomt.


Lees meer

Rechter: Veiligheidsdienst noemt AfD terecht verdacht

Rechter: Veiligheidsdienst noemt AfD terecht verdacht

De veiligheidsdienst heeft nu meer middelen om de AfD in de gaten te houden.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger