Duitslandweb logo Duitslandweb

Dader moordaanslag Frankfurt werd gezocht in Zwitserland

Kort nieuws - 30 juli 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De 40-jarige man die maandag een vrouw en haar zoon (8) voor de trein duwde op Frankfurt Hauptbahnhof, werd voor een geweldsincident gezocht in Zwitserland. Dat bleek dinsdagmiddag op een persconferentie.

Volgens de Duitse minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer en politiechef Dieter Romann is de dader een man uit Eritrea die sinds 2006 met zijn gezin in Zwitserland woont met een verblijfsvergunning. Daar werd hij vorige week gewelddadig tegen zijn buurvrouw. Hij bedreigde haar met een mes, probeerde haar te wurgen en sloot haar op in haar huis. Ook heeft hij zijn eigen vrouw en kinderen thuis opgesloten, laten de Zwitserse autoriteiten weten. Volgens hen kampte de man sinds dit jaar met psychische problemen waarvoor hij werd behandeld. Sinds afgelopen donderdag werd hij gezocht door de Zwitserse politie.

Een paar dagen na zijn geweldsuitbarsting in zijn woonplaats Zürich reisde de man van Bazel naar Frankfurt. Hij stond niet bij de Duitse of andere Europese databanken aangemeld als gezocht persoon, en reisde zonder controles naar Duitsland. Op het station van Frankfurt duwde hij de moeder en zoon voor een trein op het spoor, waarbij de jongen van 8 het niet overleefde. Ook probeerde hij een 78-jarige vrouw te duwen, maar dat mislukte. Volgens politiechef Romann is het motief van de dader nog onbekend. Hij wordt verdacht van moord en twee pogingen tot moord.

Voordat de verdachte gewelddadig werd, werkte hij al een tijd bij een transportbedrijf in Zürich en stond hij bekend als goed geïntegreerd. Zo werd hij in een brochure afgebeeld als voorbeeld van geslaagde intergratie. Vanwege zijn psychische problemen zat hij de afgelopen tijd in de ziektewet.

Minister Seehofer kondigde op de persconferentie aan te onderzoeken hoe de beveiliging op Duitse stations verbeterd kan worden. Lees meer bij Tagesschau, Focus Online en Tagesspiegel

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Proces tegen Reichsbürger Prinz Reuß begonnen

Proces tegen Reichsbürger Prinz Reuß begonnen

De groep rond Prinz Reuß werd in december 2022 gearresteerd en bleek uitgewerkte plannen te hebben om de regering omver te werpen.


Lees meer

Warum, wieso: fietsen Duitsers zo vaak op de stoep?

Warum, wieso: fietsen Duitsers zo vaak op de stoep?

Regels voor fietsen in Duitsland zijn een chaos. Geen wonder dat je ook fietsers op de stoep tegenkomt.


Lees meer

Rechter: Veiligheidsdienst noemt AfD terecht verdacht

Rechter: Veiligheidsdienst noemt AfD terecht verdacht

De veiligheidsdienst heeft nu meer middelen om de AfD in de gaten te houden.


Lees meer

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

In Duitsland mag op Goede Vrijdag niet worden gefeest. Het 'Tanzverbot' is omstreden.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger