Duitslandweb logo Duitslandweb

Kippenvlees in Duitse discounters besmet met resistente bacterie

Kort nieuws - 17 april 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Eén op de twee stukken kippenvlees in de schappen van Duitse discountsupermarkten, is besmet met antibioticaresistente bacteriën. Dat blijkt uit onderzoek van de milieuorganisatie Germanwatch.

Aan de universiteit in Greifswald werden 59 stukken kippenvlees uit twaalf Duitse regio's onderzocht. 56 procent van de monsters bevatte de bacterie. Al het kippenvlees uit goedkopere supermarkten dat voor het onderzoek is gebruikt, komt uit de vier grootste slachtbedrijven van Duitsland. Ook deed Germanwatch onderzoek naar kippenvlees uit slachthuizen die niet industrieel werken. Daar kwam de resistente bacterie minder vaak voor, namelijk bij negen procent van de elf onderzochte monsters. Zes van die monsters kwamen uit biologische bedrijven en hadden de bacterie niet.

Bij de bereiding van het vlees kan de antibioticaresistente bacterie in het menselijk lichaam terechtkomen als er niet voldoende hygiënisch wordt gewerkt, waarschuwt Germanwatch. Bij toekomstige infecties zou antibiotica dan eventueel niet meer goed aanslaan. Lees meer bij de Frankfurter Allgemeine

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

De oorlogskleinkinderen

De oorlogskleinkinderen

De Tweede Wereldoorlog is niet alleen op het persoonlijke vlak een thema, maar ook weer in het Duitse politieke debat, merkt Merlijn Schoonenboom.

Lees meer

‘Rechts geweld is echt onrustbarend in Duitsland’

‘Rechts geweld is echt onrustbarend in Duitsland’

In hun boek 'Zur rechten Zeit' analyseren Duitse historici de opkomst van nationalisme en rechts-radicalisme.

Lees meer

De Duitse patiënt

De Duitse patiënt

In Duitsland is een kwaaltje geen kwaaltje, maar een zorgwekkende last. Daar is het gezondheidssysteem ook naar, schrijft Merlijn Schoonenboom.

Lees meer

De afvalscheiding

De afvalscheiding

Afvalscheiding is van groot Duits cultureel belang. Bij de vuilnisbak scheiden goede migranten zich van slechte, aldus Merlijn Schoonenboom.

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger