Liveblog volgt einde kernenergie
Parlementariërs bloggen over hun ervaringen

Achtergrond - 8 juni 2011

Vijf afgevaardigden bloggen op de nieuwe website van berlindirekt.de over hun dagelijkse worstelingen met het einde van de kernenergie in Duitsland. Op de liveblog kan de lezer volgen hoe zij hun standpunten vormen. Waar en door wie laten zij zich informeren?

Liveblog volgt einde kernenergie
© still von berlindirekt.de

Dagelijkse blogs, links naar een rapport van de ethiekcommissie, interviews, nieuwsfilmpjes, artikelen en wetsvoorstellen. Vijf parlementariërs doen verslag van wat ze meemaken nu de kernenergie in Duitsland wordt afgeschaft. Van elk van de vijf grote partijen doet een parlementariër mee: Peter Tauber (CDU), Ulrich Kelber (SPD), Sebastian Körber (FDP), Eva Bulling-Schröter (Linke) en Sven-Christian Kindler (Grüne). Via Twitter participeren de lezers door hun vragen te stellen en hun kritiek en aanmerkingen te laten horen. Het initiatief geeft een goed beeld van alle do's and don'ts binnen het politieke besluitvormingsproces.

Duitsland besloot vorige week definitief te stoppen met kernenergie. De regering wil dat in 2022 alle kerncentrales gesloten zijn. Alle kranten staan er vol van. De uitdagingen als gevolg van dit besluit zijn groot. Hoe moet dit project verlopen en hoe is dit wettelijk te realiseren? Niet alleen de sluiting van de kerncentrales moet worden geregeld. Daarnaast moeten elektriciteitsnetwerken worden uitgebreid, en moeten er gas- of steenkoolcentrales bij komen. Veel wetten verdwijnen, verschijnen of veranderen.

Politici zullen de komende tijd veel overuren maken. Op initiatief van de ZDF volgt de nieuwssite berlindirekt.de de vijf afgevaardigden in hun dagelijkse worstelingen met de zogenoemde Atomausstieg en de gevolgen ervan.

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger