Duitslandweb logo Duitslandweb

Politie: AfD-Bondsdaglid niet met hout geslagen

Kort nieuws - 9 januari 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb

AfD-Bondsdaglid Frank Magnitz is maandagmiddag niet toegetakeld met een stuk hout maar neergeslagen en gevallen. Dat meldt de politie op basis van videobeelden. Wie er achter de aanval zit en wat het motief is, is nog onduidelijk.

Volgens de politie is op videobeelden van de aanval maandagmiddag in het centrum van Bremen alleen te zien dat Magnitz door drie mannen van achteren werd benaderd en door een van hen werd neergeslagen, waardoor hij viel. Daarna vluchtten de mannen. Van een balk of iets anders waarmee volgens de AfD zou zijn geslagen is op de videobeelden niets te zien, aldus de politie. Zij zoeken de daders voor zware mishandeling, niet voor poging tot doodslag. De politie ging dinsdag uit van een politiek gemotiveerde daad. Het kan ook een roofoverval zijn geweest, zegt Magnitz volgens Duitse media zelf vanuit zijn ziekenhuisbed, al lijkt hem dat niet zeer waarschijnlijk.

De AfD meldde dinsdag dat Magnitz door drie vermomde aanvallers met een stuk hout bewusteloos was geslagen. De aanval wekte veel ophef en verontwaardiging. AfD-voorzitters Gauland en Weidel noemden het dinsdag een "laffe moordaanslag". Weidel sprak op twitter van een "hetze tegen de AfD" waarvoor ook media en politici van de "oude partijen" verantwoordelijk zijn. Lees meer bij tagesschau.dewelt.de en FAZ.net

Uit cijfers van verschillende deelstaten blijkt dat de AfD van alle in de Bondsdag vertegenwoordigde partijen het meest onder aanvallen te lijden heeft, meldde de ARD-nieuwssite tagesschau dinsdag. Meestal gaat het om beschadegingen van gebouwen, maar ook om bedreigingen en aanvallen. In Saksen vond vorige week een explosie bij een AfD-kantoor plaats en in Nedersaksen en Berlijn werden afgelopen weekend een woonhuis van een AfD'er en een partijkantoor besmeurd. Lees meer bij tagesschau.de

Tags: Bremen, AfD, geweld

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

In Duitsland mag op Goede Vrijdag niet worden gefeest. Het 'Tanzverbot' is omstreden.


Lees meer

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Na de Tweede Wereldoorlog kwamen veel Japanners voor werk naar Düsseldorf en dat is goed zichtbaar in de stad.


Lees meer

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Wiet roken is voor volwassenen legaal in Duitsland. Sinds 1 april is bezit en gebruik van cannabis niet langer strafbaar, al zijn er veel voorwaarden.


Lees meer

Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla

Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla

De Tesla-fabriek bij Berlijn is na een aanslag tijdelijk dicht. De Gigafactory roept al langer weerstand op. Activisten distantiëren zich van het geweld.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger