Duitslandweb logo Duitslandweb

SPD kijkt nerveus naar verkiezingen Bremen

Kort nieuws - 24 mei 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb

In de Duitse stadstaat Bremen zijn zondag niet alleen verkiezingen voor het Europees Parlement maar ook voor het bestuur van de stad. In Bremen is al ruim zeventig jaar de SPD de grootste partij, er was nog nooit een CDU-burgemeester. Dat kan na zondag veranderen.

Dit keer is de winst van de sociaaldemocratische SPD niet meer vanzelfsprekend, de CDU heeft zelfs een lichte voorsprong in de peilingen. SPD-burgemeester Carsten Sieling zou het weleens kunnen afleggen tegen nieuwkomer Carsten Meyer-Heder, die voor de christendemocraten aantreedt. Meyer-Heder komt uit het bedrijfsleven en is nieuw in de politiek.

Bremen staat er economisch slecht voor. De kleine deelstaat kent een hoge werkloosheid en de kwaliteit van het onderwijs is het slechtst van alle deelstaten. Het SPD-stadsbestuur heeft de schulden laten oplopen tot meer dan 20 miljard euro, volgens Spiegel zijn de schulden per hoofd van de bevolking nergens in Duitsland zo hoog als in Bremen en Bremerhaven.

De landelijke SPD kijkt met nerveuze spanning naar de verkiezingsuitslag. Het verliezen van SPD-bolwerk Bremen zou wederom bevestigen dat de partij haar kiezers niet meer overtuigt. Lees meer bij Tagesschau of test uw kennis over Bremen met de quiz op Spiegel Online

Tags: Bremen

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Politiek':

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Wat een misdaadserie gemeen heeft met de Berlijnse politiek legt econoom Carsten Brzeski uit in zijn nieuwe column.


Lees meer

Bondsdagleden krijgen boetes voor wangedrag

Bondsdagleden krijgen boetes voor wangedrag

Parlementariërs die zich misdragen, worden in Duitsland strenger bestraft dan in Nederland.


Lees meer

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Sternstunde, een mooi en onvertaalbaar woord voor wat er nu gebeurt in Duitsland, tenminste dat hoopt columniste Inge Jooris.


Lees meer

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Sahra Wagenknecht, tot voor kort prominent Linke-politicus, heeft haar eigen partij BSW opgericht. Die is te typeren als links-conservatief.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger