Duitslandweb logo Duitslandweb

Ook SPD akkoord met asielplannen Seehofer

Kort nieuws - 6 juli 2018 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Duitse coalitiepartner SPD heeft donderdagavond ingestemd met de plannen van minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer om de immigratie te beperken en de asielprocedures strenger en sneller te maken. 

Wel wilden de sociaal-democraten af van de term Transitcentra, voor de opvangcentra bij de grens. In plaats daarvan is nu sprake van transitprocedures, waarin binnen een paar dagen wordt beslist of iemand terug moet naar een ander EU-land of in Duitsland asiel kan aanvragen. Nu de drie regeringspartijen CDU, CSU en SPD akkoord zijn gegaan met de plannen, in een speciale vergadering donderdagavond, is de regeringscrisis afgewend. Minister Seehofer (CSU) en kanselier Merkel (CDU) kregen openlijk ruzie over de plannen om asielzoekers bij de grens terug te sturen als die al in een ander EU-land zijn geregistreerd. Merkel wil in Europees verband afspraken over migratie maken, en Seehofers plannen doorkruisten dat beleid. Lees meer bij Tagesschau

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer:

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Sternstunde, een mooi en onvertaalbaar woord voor wat er nu gebeurt in Duitsland, tenminste dat hoopt columniste Inge Jooris.


Lees meer

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Sahra Wagenknecht, tot voor kort prominent Linke-politicus, heeft haar eigen partij BSW opgericht. Die is te typeren als links-conservatief.


Lees meer

Debat over AfD-verbod in Duitsland laait op

Debat over AfD-verbod in Duitsland laait op

De roep om een verbod van de AfD wordt steeds luider. Maar het is niet makkelijk een partij te verbieden en het kan ook averechts uitpakken.


Lees meer

Punkrock voor Olaf en Robert

Punkrock voor Olaf en Robert

Aan de slechtnieuwsshow komt in Duitsland maar geen einde: begrotingscrisis, teruglopende investeringen, slecht onderwijs. Econoom Carsten Brzeski heeft advies.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger