Duitslandweb logo Duitslandweb

Nieuwe minister Seehofer komt met plan voor harder asielbeleid

Kort nieuws - 12 maart 2018 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Horst Seehofer (CSU), die woensdag als nieuwe minister van Binnenlandse Zaken, Heimat en Bouw wordt beëdigd, heeft een 'masterplan voor snellere asielprocedures en consequentere uitzettingen' aangekondigd. 

Seehofer wil dat het aantal asielzoekers dat wordt uitgezet "duidelijk wordt verhoogd", vooral als het gaat om criminelen of mensen die een aanslag zouden kunnen plegen (Gefährder). Hij wil daarover zo snel mogelijk om de tafel met de medewerkers van zijn ministerie en de verschillende asielinstanties, zegt hij.

Vanuit de CDU en de SPD is er steun voor Seehofers plan, de oppositie heeft kritiek. Seehofer wil zich als 'harter Hund' profileren, aldus de Groenen. Als hij de veiligheid van het land echt wil verbeteren, kan hij beter de politie, de veiligheidsdiensten en justitie goed uitrusten, vindt de partij. De AfD noemde Seehofers woorden "lege hulzen". Lees meer bij FAZ.net

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Politiek':

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Sternstunde, een mooi en onvertaalbaar woord voor wat er nu gebeurt in Duitsland, tenminste dat hoopt columniste Inge Jooris.


Lees meer

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Sahra Wagenknecht, tot voor kort prominent Linke-politicus, heeft haar eigen partij BSW opgericht. Die is te typeren als links-conservatief.


Lees meer

Debat over AfD-verbod in Duitsland laait op

Debat over AfD-verbod in Duitsland laait op

De roep om een verbod van de AfD wordt steeds luider. Maar het is niet makkelijk een partij te verbieden en het kan ook averechts uitpakken.


Lees meer

Punkrock voor Olaf en Robert

Punkrock voor Olaf en Robert

Aan de slechtnieuwsshow komt in Duitsland maar geen einde: begrotingscrisis, teruglopende investeringen, slecht onderwijs. Econoom Carsten Brzeski heeft advies.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger