Duitslandweb logo Duitslandweb

Regeringspartijen eens over bonus voor families die woning aanschaffen

Kort nieuws - 27 juni 2018 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De regeringspartijen zijn het dinsdagavond eens geworden over het Baukindergeld, een financieel voordeel voor gezinnen die een huis kopen of bouwen.

De beperking van het aantal vierkante meters die minister van Financiën Scholz (SPD) wilde, is van de baan. Scholz vreesde dat de subsidie anders te duur zou worden. De regeling geldt verder met terugwerkende kracht vanaf 1 januari, zoals minister van Binnenlandse Zaken Seehofer (CSU) wilde.

Het Baukindergeld bedraagt 1200 euro per kind, per jaar en wordt tien jaar lang uitgekeerd. Iedereen met kinderen en een inkomen onder ongeveer 100.000 euro komt voor de regeling in aanmerking. Lees meer bij FAZ.net

Het kabinet heeft dinsdag verder de plannen van minister Scholz goedgekeurd die gezinnen moeten ontlasten. Zo gaat de kinderbijslag de komende jaren omhoog en is er een lastenverlichting voor gezinnen van in totaal 9,8 miljard euro per jaar. Lees meer bij tagesschau.de

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Politiek':

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Sternstunde, een mooi en onvertaalbaar woord voor wat er nu gebeurt in Duitsland, tenminste dat hoopt columniste Inge Jooris.


Lees meer

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Sahra Wagenknecht, tot voor kort prominent Linke-politicus, heeft haar eigen partij BSW opgericht. Die is te typeren als links-conservatief.


Lees meer

Debat over AfD-verbod in Duitsland laait op

Debat over AfD-verbod in Duitsland laait op

De roep om een verbod van de AfD wordt steeds luider. Maar het is niet makkelijk een partij te verbieden en het kan ook averechts uitpakken.


Lees meer

Punkrock voor Olaf en Robert

Punkrock voor Olaf en Robert

Aan de slechtnieuwsshow komt in Duitsland maar geen einde: begrotingscrisis, teruglopende investeringen, slecht onderwijs. Econoom Carsten Brzeski heeft advies.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger