Duitslandweb logo Duitslandweb

President Steinmeier bezorgd over transatlantische band

Kort nieuws - 20 juni 2018 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Bondspresident Steinmeier heeft op bezoek in de Verenigde Staten gewaarschuwd voor niet te repareren schade aan de betrekkingen tussen Duitsland en de VS. 

Conflicten tussen beide landen zijn er altijd geweest, maar de schade van de huidige conflicten kan dieper en vooral onomkeerbaar zijn, aldus de president, omdat de krachten die de landen uiteen drijven niet alleen met Trump te maken hebben, maar met een veranderende wereldorde. Steinmeier bezoekt Los Angeles, Silicon Valley en San Francisco. Een bezoek aan Trump is niet gepland. Trump liet ondertussen wel van zich horen. Hij tweette dat de criminaliteit in Duitsland sterk is toegenomen door massa-immigratie en dat het Duitse volk opstaat tegen zijn leiders. Lees meer bij Deutsche Welle

In Los Angeles heeft Steinmeier de villa van schrijver Thomas Mann heropend als een plek voor transatlantische dialoog. Thomas Mann leefde daar tussen 1942 en 1952 en maakte er een ontmoetingsplek voor intellectuelen als Albert Einstein en Theodor Adorno van. De bondsregering kocht het huis in 2016 om te voorkomen dat het werd gesloopt. Lees meer bij Deutsche Welle

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Duitsland en de wereld':

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

Waarom voelt Duitsland een speciale verplichting voor Israël? En hoe gaat Duitsland om met pro-Palestijns protest?


Lees meer

De Duitse staatsraison

De Duitse staatsraison

De aanval van Hamas op Israël zorgt in Duitsland voor extra grote innerlijke verwarring, ziet Merlijn Schoonenboom in Berlijn.


Lees meer

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Kanselier Scholz ontving China's premier Li Qiang voor kabinetsoverleg, in de hoop de gespannen relatie tussen beide landen te verbeteren.


Lees meer

Wachten op een Chinastrategie

Wachten op een Chinastrategie

De afhankelijkheid van China is een achilleshiel van de Duitse economie. De bondsregering moet snel met een China-strategie komen, aldus econoom Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger