Duitslandweb logo Duitslandweb

Peiling: CSU spint garen bij crisis

Kort nieuws - 19 juni 2018 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De CSU zou volgens een peiling op dit moment 18 procent van de stemmen halen, als de Beierse partij landelijk zou meedoen aan verkiezingen. Daarmee zou het de tweede partij zijn. 

In de peiling van onderzoeksbureau Insa, in opdracht van boulevardkrant Bild, daalt de CDU/CSU naar 29 procent van de stemmen. De diepe crisis tussen CDU en CSU doet de Union, zoals de partijen samen worden genoemd, geen goed.

De CSU doet bij Bondsdagverkiezingen alleen in Beieren mee, de CDU in de andere 15 deelstaten. In de Bondsdag vormen de partijen samen één fractie. Zou de CSU nu landelijk aantreden bij verkiezingen, zou het na de CDU de tweede partij zijn, volgens de peiling die deze week is gehouden. Lees meer bij Frankfurter Allgemeine Zeitung en bij Die Welt

Tags: cdu/csu, CDU, CSU

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Politiek':

Nogal ruw

Nogal ruw

Na een week van geruzie en nachtelijke vergaderingen komen de Groenen aangeslagen uit de strijd. Het ging er 'ziemlich ruppig' aan toe.


Lees meer

Verontwaardiging over hervorming Duits kiesstelsel

Verontwaardiging over hervorming Duits kiesstelsel

Dat de Bondsdag kleiner moest worden, daar was iedereen het over eens. Maar van de hervorming die nu is besloten, laten analisten weinig heel.


Lees meer

Duitse regering ruziet over verbod verbrandingsmotor

Duitse regering ruziet over verbod verbrandingsmotor

De Duitse FDP trok tot verbijstering van Brussel de steun in aan het EU-verbod op de productie van diesel- en benzineauto's. Wat is er aan de hand?


Lees meer

Duitse dienstplicht ondanks discussie geen optie

Duitse dienstplicht ondanks discussie geen optie

De Duitse minister van Defensie Pistorius noemt de afschaffing van de dienstplicht een fout. Toch is herinvoering geen optie.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger