Duitslandweb logo Duitslandweb

Merkel met handelsdelegatie in China

Kort nieuws - 24 mei 2018 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Kanselier Merkel is vandaag en morgen met een Duitse handelsdelegatie in China. 

Merkel en de Chinese premier Li Keqiang hebben zich vanmorgen uitgesproken voor vrije handel en internationale oplossingen voor crises. Dit wordt gezien als terechtwijzing van de VS, die met importheffingen dreigen en uit de nucleaire deal met Iran zijn gestapt. Merkel benadrukte het belang van een goede dialoog met China, zowel over technologische ontwikkelingen als over mensenrechten. Ze kondigde regeringsconsultaties - overleg tussen Duitse en Chinese kabinetsleden - aan voor juli in Berlijn. 

Merkel zei ook dat ze op voortgang hoopt bij de gesprekken over een bilaterale investeringsbeschermings-overeenkomst tussen de EU en China. Die zou een basis kunnen vormen voor een eventueel vrijhandelsverdrag. 

Vanmiddag spreekt Merkel met president Xi Jinping. Vrijdag bezoekt ze de economische metropool Shenzhen. Naast gesprekken met de Chinese leiders is de verbetering van de markttoegang van Duitse bedrijven in China een belangrijk thema van het bezoek. Duitse bedrijven in China klagen over een toename van problemen op de Chinese markt. China is Duitslands belangrijkste handelpartner. Lees meer bij FAZ.net en Spiegel Online

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Duitsland en de wereld':

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

Waarom voelt Duitsland een speciale verplichting voor Israël? En hoe gaat Duitsland om met pro-Palestijns protest?


Lees meer

De Duitse staatsraison

De Duitse staatsraison

De aanval van Hamas op Israël zorgt in Duitsland voor extra grote innerlijke verwarring, ziet Merlijn Schoonenboom in Berlijn.


Lees meer

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Kanselier Scholz ontving China's premier Li Qiang voor kabinetsoverleg, in de hoop de gespannen relatie tussen beide landen te verbeteren.


Lees meer

Wachten op een Chinastrategie

Wachten op een Chinastrategie

De afhankelijkheid van China is een achilleshiel van de Duitse economie. De bondsregering moet snel met een China-strategie komen, aldus econoom Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger