Duitslandweb logo Duitslandweb

Muziekprijs Echo wordt afgeschaft na rel

Kort nieuws - 25 april 2018 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De prijzen van de Duitse muziekindustrie, de Echo's, worden afgeschaft. Volgens het Bundesverband Musikindustrie is de merknaam Echo te ernstig beschadigd door de rel die de afgelopen weken ontstond nadat de rappers Kollegah en Farid Bang de Echo in de categorie hip-hop hadden gewonnen. 

De rappers spotten in een van hun teksten met de holocaust. Zanger Campino van de rockband Die Toten Hosen protesteerde tijdens de uitreiking tegen de prijs voor de rappers. Hij zei op het podium dat hij niet tegen provocatie is, maar dat een grens wordt overschreden als provocatie vrouwonvriendelijke, homofobe, rechtsextreme of antisemitische vormen aanneemt. Meerdere muzikanten gaven in de dagen erna hun prijs terug uit protest. Lees meer bij Spiegel Online

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Cultuur':

Deutsches Kino: Duitsland in 5 films

Deutsches Kino: Duitsland in 5 films

Oost-Duitsland speelt dit najaar in de filmreeks Deutsches Kino een belangrijke rol. Ook de moeite waard: een film over de Turkse muziekindustrie in Duitsland.


Lees meer

Expositie Potsdam: Nederland zoals nooit vertoond

Expositie Potsdam: Nederland zoals nooit vertoond

De tentoonstelling 'Wolken und Licht' in Museum Barberini toont meer dan de bekende beelden van grote Hollandse meesters.


Lees meer

Een ideologisch seksschandaal

Een ideologisch seksschandaal

Het schandaal rond de band Rammstein laat zien hoe gepolariseerd het publieke debat is in Duitsland, vindt columnist Merlijn Schoonenboom.


Lees meer

Duitsland als vluchtheuvel

Duitsland als vluchtheuvel

Wat als Nederlanders op de vlucht voor het water massaal aankloppen in Duitsland? Cabaretier Patrick Nederkoorn maakte er een (Duitse) voorstelling over.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger