LEES! Wie is de dader?

Boeken - 25 januari 2008

Moord als kunstvorm
Cover 'Kunst zonder genade' Bron: http://www.jactoes.nl/index.php?id=54De vrouw van een Nederlandse museumdirecteur vindt de dood in een Duits museum. Haar moordenaar heeft zich klaarblijkelijk laten inspireren door een kunstwerk. Om die reden wordt de deskundigheid van restaurateur Robert Patati ingeroepen. Als ook in Nederland een artistiek geïnspireerde moord ontdekt wordt, is de Nederlands-Duitse connectie een feit. Psychologe Micky Spijker, werkzaam bij de Arnhemse politie, en Robert Patati slaan de handen ineen om een op hol geslagen kunstgek af te stoppen.

"'Nach allen Regeln der Kunst' ('Kunst zonder genade') is een geraffineerd geconstrueerde en doordachte krimi [...] bovendien is hij razendsnel, [...] maar wel met vele slimme en vaak grappige dialogen, ironisch, intelligent en slagvaardig. Leuk is dat dit een echte grensoverschrijdende krimi is, waar niet alleen de moordenaar geen grenzen kent, maar ook de Duits-Nederlandse rechercheurs zonder barrières werken." (Gelderland Nachrichten, 08.11.2007) 

"Beide auteurs slagen erin, niet alleen hun personages en hun politieke omgeving te schetsen - toegespitst en met steken onder water over de daadwerkelijke situaties van Mönchengaldbach, Krefeld, Venlo tot Arnhem. Zij nemen museumdirecteuren met perverse hobby's net zo op de korrel als machtsbeluste cultuurchefs [...]  en niet in het laatst de politie aan beide kanten van de grens." (Rheinische Post, 10.10.2007)

"Toes en Hoeps geven geen lichtvoetig optmistisch beeld van de kunstwereld. Zij bevolken het  wereldje met dwaze idealisten, frauduleuze ondernemers, opportunistische machthebbers, seksueel geperverteerden en volslagen krankzinnigen. Daarmee krijgen ze het boek niet spannend in de klassieke zin, maar laten ze je heerlijk dwalen door een bizarre beeldentuin met subculturele soundtrack." (nrc.next, 07.12.2007)

Andrea Maria Schenkel 'Tannöd'

Edition Nautilus, Hamburg 2006, € 12,90
ISBN 3894014792 

Andrea Maria Schenkel 'Blik op het duister'Jac. Toes und Thomas Hoeps 'Nach allen Regeln der Kunst'
Jac. Toes en Thomas Hoeps 'Kunst zonder genade'In de rubriek LEES! brengt de redactie regelmatig Nederlandse vertalingen van Duitstalige auteurs of boeken over Duitsland onder de aandacht. Veel leesplezier!

Uitgeverij Signatuur, Utrecht 2007, € 14.95
ISBN 9789056722562

Jac. Toes und Thomas Hoeps 'Nach allen Regeln der Kunst'
Grafit Verlag GmbH, Dortmund 2007, € 9.50
ISBN 978-3894253370

Jac. Toes en Thomas Hoeps 'Kunst zonder genade'

Uitgeverij De Geus, Breda 2007, € 19,90
ISBN 9789044510546

In de rubriek LEES! brengt de redactie regelmatig Nederlandse vertalingen van Duitstalige auteurs of boeken over Duitsland onder de aandacht.

Veel leesplezier!

Heeft u vragen of reacties, dan kunt u deze mailen naar Annabelle Arntz.

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger