Duitslandweb logo Duitslandweb

CSU met drie ministers en een staatsminister in nieuwe kabinet

Kort nieuws - 5 maart 2018 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De CSU krijgt naast drie ministers ook een zogenoemde staatsminister in het nieuwe kabinet. Daarmee krijgen de Beierse christendemocraten een belangrijke positie meer dan in het regeerakkoord is afgesproken. 

Dat Horst Seehofer minister van Binnenlandse Zaken, Heimat en Bouw wordt, was al bekend. Andreas Scheuer, nu nog CSU-secretaris-generaal, wordt minister van Verkeer en Gerd Müller blijft net als de afgelopen vier jaar minister van Ontwikkelingssamenwerking. Dorothee Bär wordt binnen het Bundeskanzleramt staatsminister voor digitalisering. Staatsministers zijn staatssecretarissen met een speciale opgave. Bär was de afgelopen vier jaar staatssecretaris in het ministerie van Verkeer en Digitale Infrastructuur.

Seehofer is nu nog minister-president van Beieren, maar legt die functie neer op 13 maart, de dag voor de Bondsdag de nieuwe kanselier kiest en de nieuwe ministers worden beëdigd. Markus Söder, nu nog minister van Financiën in de Zuid-Duitse deelstaat, volgt hem in Beieren op. Lees meer bij Süddeutsche.de

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Formatie':

SPD-leden stemmen voor grote coalitie

SPD-leden stemmen voor grote coalitie

Een ruime meerderheid van 66 procent stemde voor het regeerakkoord. Merkel-IV kan nu snel aan de slag.


Lees meer

Leiderschapscrisis in de SPD

Leiderschapscrisis in de SPD

Martin Schulz heeft dinsdagavond het partijvoorzitterschap van de SPD neergelegd. Als opvolger heeft de partijtop Andrea Nahles genomineerd.


Lees meer

CDU, CSU en SPD hebben regeerakkoord rond

CDU, CSU en SPD hebben regeerakkoord rond

Het is ze dan toch gelukt in Berlijn. Na meer dan vier maanden is er een regeerakkoord.


Lees meer

Gebrek aan verjonging

Gebrek aan verjonging

Een wolk van paternalisme zweeft over de SPD. De partij maakt geen haast met verjonging en staat daarin beslist niet alleen, schrijft ING-econoom Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger