Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitse IS-aanhangster in Irak ter dood veroordeeld

Kort nieuws - 22 januari 2018 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Een rechtbank in Irak heeft een vrouw uit Duitsland ter dood veroordeeld wegens lidmaatschap van IS. De bondsregering probeert de doodstraf om te zetten in een gevangenisstraf. 

Lamia K. woonde lang in Duitsland voordat ze naar Syrië en later naar Irak vertrok. De vrouw is van Marokkaanse afkomst en met een Duitser getrouwd. In Duitsland viel ze al op bij de veiligheidsdiensten omdat ze onder meer radicale propaganda verspreidde. In 2014 verliet ze volgens Duitse media samen met haar dochter Duitsland om zich bij IS aan te sluiten. Vorig jaar zomer werd ze met een aantal andere vrouwen uit Duitsland, onder wie haar dochter, gearresteerd in Mosul. Volgens de rechter in Irak was K. betrokken bij aanslagen tegen de Iraakse veiligheidsdienst. 

Volgens informatie van Der Spiegel probeert de bondsregering de doodstraf om te zetten in een gevangenisstraf. Lees meer bij Der Spiegel en Zeit Online

 

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Duitsland en de wereld':

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

Waarom voelt Duitsland een speciale verplichting voor Israël? En hoe gaat Duitsland om met pro-Palestijns protest?


Lees meer

De Duitse staatsraison

De Duitse staatsraison

De aanval van Hamas op Israël zorgt in Duitsland voor extra grote innerlijke verwarring, ziet Merlijn Schoonenboom in Berlijn.


Lees meer

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Kanselier Scholz ontving China's premier Li Qiang voor kabinetsoverleg, in de hoop de gespannen relatie tussen beide landen te verbeteren.


Lees meer

Wachten op een Chinastrategie

Wachten op een Chinastrategie

De afhankelijkheid van China is een achilleshiel van de Duitse economie. De bondsregering moet snel met een China-strategie komen, aldus econoom Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger