Duitslandweb logo Duitslandweb

'Autoriteiten zwakten oordeel over diesel-sjoemelsoftware af'

Kort nieuws - 31 juli 2017 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Het Duitse Kraftfahrtbundesamt (KBA), vergelijkbaar met de Nederlandse Rijksdienst voor het Wegverkeer, heeft haar conclusie over het gebruik van sjoemelsoftware door Porsche afgezwakt na ruggespraak met het concern, meldde boulevardblad Bild maandag.

Na een onderzoek van de Porsche-motor, kwam de KBA oorspronkelijk tot de conclusie dat de motor was voorzien van software die het filtersysteem -dat voor schonere uitstoot moet zorgen - uitschakelt. Nadat Porsche bezwaar maakte tegen deze aantijging, werd de conclusie afgezwakt naar 'Dit kan als een verandering van het uitstootgedrag van het uitlaatsysteem worden gezien'.

Vorige week werd bekend dat Porsche 22.000 auto's moet terugroepen omdat de motor meer schadelijke uitlaatgassen uitstoot dan toegestaan. Woensdag komen onder leiding van de ministeries van Verkeer en Milieu vertegenwoordigers van de auto-industrie, deelstaten en lagere overheden bijeen op een zogenoemde diesel-top om te bespreken hoe de Duitse dieselvloot schoner kan worden en wie voor de kosten opdraait. Lees meer bij Deutsche Welle

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Kapiteinsarmband

Kapiteinsarmband

De Duitse economie gaat de komende jaren door een serieuze, structurele transitie, waarschuwt econoom en columnist Carsten Brzeski.


Lees meer

Met 'Doppel-Wumms' door de crisis

Met 'Doppel-Wumms' door de crisis

Scholz introduceerde het begrip Doppel-Wumms onlangs met trots. En wordt er nu mee om de oren geslagen.


Lees meer

De landschappen bloeien toch

De landschappen bloeien toch

Geld, goed beleid en geduld; dat is de sleutel tot succes, stelt columnist Carsten Brzeski hoopvol vast.


Lees meer

Het keerpunt

Het keerpunt

Hoe de oorlog in Oekraïne ook afloopt, de Duitse 'Zeitenwende' kan niet meer worden teruggedraaid, schrijft Carsten Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger