Duitslandweb logo Duitslandweb

Erdogan wil aanhangers toespreken bij G20-top in Hamburg

Kort nieuws - 29 juni 2017 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Turkse president Erdogan wil als hij volgende week voor de G20-top in Hamburg is zijn aanhangers in Duitsland toespreken. Minister Gabriel van Buitenlandse Zaken wil zo'n optreden verhinderen.

Voor de G20-top zijn zoveel politiemensen op de been dat er niet genoeg agenten zijn om voor voldoende veiligheid te zorgen als Erdogan Turken in Duitsland zou toespreken, aldus Gabriel. Bovendien past zo'n optreden "niet in het politieke landschap". Volgens Spiegel Online heeft Gabriel Merkel voorgesteld een regeling te treffen waarbij niet-EU-politici de maanden voor de Bondsdagverkiezingen niet in Duitsland mogen optreden. De laatste keer dat Erdogan zijn aanhangers in Duitsland toesprak was in mei 2015. In maart van dit jaar was er een fikse strijd tussen beide landen over optredens van Turkse politici in Duitsland, die campagne wilden voeren voor het Turkse referendum dat Erdogan meer macht moest geven. Lees meer bij Spiegel Online

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Duitsland en de wereld':

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

Waarom voelt Duitsland een speciale verplichting voor Israël? En hoe gaat Duitsland om met pro-Palestijns protest?


Lees meer

De Duitse staatsraison

De Duitse staatsraison

De aanval van Hamas op Israël zorgt in Duitsland voor extra grote innerlijke verwarring, ziet Merlijn Schoonenboom in Berlijn.


Lees meer

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Kanselier Scholz ontving China's premier Li Qiang voor kabinetsoverleg, in de hoop de gespannen relatie tussen beide landen te verbeteren.


Lees meer

Wachten op een Chinastrategie

Wachten op een Chinastrategie

De afhankelijkheid van China is een achilleshiel van de Duitse economie. De bondsregering moet snel met een China-strategie komen, aldus econoom Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger