Duitslandweb logo Duitslandweb

Merkel bezoekt Trump alsnog

Kort nieuws - 17 maart 2017 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Kanselier Merkel ontmoet vrijdag alsnog de Amerikaanse president Trump in Washington, nadat een bezoek eerder deze week werd afgeblazen vanwege een sneeuwstorm.

 

Het is de eerste keer dat Merkel en Trump elkaar ontmoeten. Hoewel de meningsverschillen groot zijn en de karakters diametraal tegenover elkaar staan, wordt in verschillende analyses in de Duitse media duidelijk gemaakt dat de ontmoeting toch vruchten af kan werpen.
Merkel laat zich vergezellen door de topmannen van BMW, Siemens en de grote auto-toeleverancier Schaeffler, drie bedrijven die grote fabrieken in de VS hebben. Merkel kan zich beroepen op een voor beide partijen zeer voordelige handelsrelatie. Daarbij, stelt Roland Nelles van Spiegel Online, heeft Trump op dit moment acute problemen die belangrijker zijn dan de relatie met Duitsland. Waarom zou hij zich dan ook nog in een handelsconflict met Duitsland begeven (Trump heeft eerder invoerheffingen geopperd op Duitse producten) als dat vermijdbaar is?, aldus Nelles. De Frankfurter Allgemeine Zeitung weet te melden dat Merkel een plan heeft bedacht om op het thema handel niet direct op ramkoers te komen: ze wil het Duitse duale stelsel in het beroepsonderwijs presenteren aan Trump, daarbij ondersteund door de managers in haar gezelschap. Merkel heeft laten weten uit te zien naar het bezoek. De verbale uitvallen van Trump zal ze hem niet nadragen. We kunnen beter met elkaar praten dan over elkaar praten, zei ze daarover tegen Duitse media. Lees meer bij Tagesschau

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Duitsland en de wereld':

Duitsland en Rusland ruziën over Navalny

Duitsland en Rusland ruziën over Navalny

Duitsland zoekt naar een krachtig antwoord op de vergiftiging van de Russische oppositieleider Navalny.

Lees meer

Duitsland terughoudend over eigen rol in Libië

Duitsland terughoudend over eigen rol in Libië

Na de Libië-conferentie is de vraag of Duitsland de Bundeswehr wil inzetten om het wapenembargo te controleren.

Lees meer

Duitsland in 2020

Duitsland in 2020

De redactie werpt een blik vooruit. Veel is nog ongewis, maar over deze onderwerpen zal het in Duitsland zeker gaan dit jaar:

Lees meer

Chronologie affaire-Böhmermann

Chronologie affaire-Böhmermann

Delen van Böhmermanns gedicht over Erdogan blijven verboden, oordeelde de rechter in Hamburg. Een overzicht.

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger