Duitslandweb logo Duitslandweb

Protest en roep om maatregelen na arrestatie journalist Yücel

Kort nieuws - 1 maart 2017 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Politici van alle Duitse partijen eisen de vrijlating van de Duits-Turkse journalist Deniz Yücel. Ook de Europese Commissie toont zich bezorgd en benadrukt het belang van persvrijheid. Het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft dinsdag de Turkse ambassadeur op het matje geroepen en in steden in heel Duitsland zijn mensen de straat op gegaan om te protesteren tegen de arrestatie van Yücel onder het motto #FreeDeniz. President Gauck zei dinsdagavond dat het valt te betwijfelen of Turkije wel een rechtstaat wil blijven. Kanselier Merkel en minister van Buitenlandse Zaken Gabriel lieten zich eerder al kritisch uit over de arrestatie. Yücel, correspondent van de Duitse krant Die Welt, werd maandag officieel gearresteerd op verdenking van terroristische propaganda. De hechtenis in afwachting van zijn proces kan maximaal vijf jaar duren. Verschillende Duitse politici eisen als reactie op de arrestatie een inreisverbod voor president Erdogan en andere Turkse politici, als die naar Duitsland willen komen om campagne te voeren voor het Turkse referendum op 16 april. Daaraan mogen ook de 1,4 miljoen Turken in Duitsland meedoen. Het referendum moet de Turkse president meer macht geven. Lees meer bij Süddeutsche.de, Spiegel Online en Die Welt

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Duitsland en de wereld':

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

Waarom voelt Duitsland een speciale verplichting voor Israël? En hoe gaat Duitsland om met pro-Palestijns protest?


Lees meer

De Duitse staatsraison

De Duitse staatsraison

De aanval van Hamas op Israël zorgt in Duitsland voor extra grote innerlijke verwarring, ziet Merlijn Schoonenboom in Berlijn.


Lees meer

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Kanselier Scholz ontving China's premier Li Qiang voor kabinetsoverleg, in de hoop de gespannen relatie tussen beide landen te verbeteren.


Lees meer

Wachten op een Chinastrategie

Wachten op een Chinastrategie

De afhankelijkheid van China is een achilleshiel van de Duitse economie. De bondsregering moet snel met een China-strategie komen, aldus econoom Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger