Duitslandweb logo Duitslandweb

Duits-Nederlands Forum over migratie en integratie

Kort nieuws - 9 januari 2017 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Om de bilaterale betrekkingen te onderhouden, organiseren Nederland en Duitsland om de twee jaar een Duits-Nederlands Forum rondom een actueel thema. 17 en 18 januari heeft dit forum plaats in Berlijn, met als thema migratie en integratie. Experts en beleidsmakers uit Nederland en Duitsland wisselen ervaring uit. Lees meer bij Europäische Akademie Berlin

Reacties

Wiebke Pittlik - 24 augustus 2020 17:43

Beste Anne, dat is vervelend zeg! De euregio heeft een paar jaar geleden een studie laten uitvoeren naar de belemmeringen in de diploma-erkenning, en daarin wordt ook ingegaan op het probleem met de verzorgende IG: https://www.euregio.eu/sites/default/files/downloads/Erkenning en acceptatie van diploma's in het beroepsonderwijs Lambert Teerling_0.pdf
Groet, de redactie

Reageer
anne kouwenhoven - 24 augustus 2020 08:53

Ik ben bezig mijn diploma verzorgende IG te laten erkennen in duitsland. Als je erop googled zou het niet zo moeilijk moeten zijn. Je betaalt 1000 euro voor alle papieren rompslomp neemt een adviesbureau in de hand die zegt day het allemaal goed komt. Maanden later kom je er achter dat het helemaal niet mogelijk is. Lang leve de EU en het duitse protectionisme.

Reageer
Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Nederlands-Duitse samenwerking':

Nieuwe generatie Nederlandse auteurs klaar voor Duitsland

Nieuwe generatie Nederlandse auteurs klaar voor Duitsland

Nederland & Vlaanderen zijn deze maand gastland op de Leipziger Buchmesse. Een uitgelezen kans voor auteurs zich te presenteren in Duitsland.


Lees meer

Koning in Duisburg: ‘Kunnen niet zonder elkaar’

Koning in Duisburg: ‘Kunnen niet zonder elkaar’

Koning Willem-Alexander bezocht Noordrijn-Westfalen om de waterstof-samenwerking aan te zwengelen.


Lees meer

Duitsland als vluchtheuvel

Duitsland als vluchtheuvel

Wat als Nederlanders op de vlucht voor het water massaal aankloppen in Duitsland? Cabaretier Patrick Nederkoorn maakte er een (Duitse) voorstelling over.


Lees meer

Duits-Nederlandse top in Rotterdam

Duits-Nederlandse top in Rotterdam

De Duitse kanselier Scholz en enkele van zijn ministers halen vandaag in Rotterdam de banden aan met de Nederlandse regering.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger