Duitslandweb logo Duitslandweb

Duits-Nederlands Forum over migratie en integratie begonnen

Kort nieuws - 17 januari 2017 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Dinsdag is het tweedaagse Duits-Nederlands Forum in Berlijn begonnen. Om de bilaterale betrekkingen te onderhouden, organiseren Nederland en Duitsland om de twee jaar een Duits-Nederlands Forum rondom een actueel thema. Ditmaal is dat migratie en integratie. Experts en beleidsmakers uit beide landen wisselen ervaringen uit. Vandaag spreken onder andere ministers van Buitenlandse Zaken Bert Koenders en Frank-Walter Steinmeier. Ook gaan zij in discussie met Nederlandse en Duitse studenten. Dinsdagmiddag en woensdag zijn er verschillende workshops. Lees meer bij Europäische Akademie Berlin

Reacties

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Nederland-Duitsland':

Het chocoladestrooisel

Het chocoladestrooisel

Voor hagelslag wilden de kinderen van Merlijn Schoonenboom wel mee naar Nederland. Maar 'Hollandse producten' blijken ook in Duitsland te koop.

Lees meer

Gesprek: Op weg naar een nieuwe herinneringscultuur?

Gesprek: Op weg naar een nieuwe herinneringscultuur?

Hetty Berg (Joods Museum Berlijn) en Yra van Dijk (Universiteit Leiden) over de Nederlandse en Duitse herinneringscultuur.

Lees meer

De vertrekhal

De vertrekhal

Merlijn Schoonenboom laat zich in Berlijn vaccineren en vraagt zich in de rij af: heeft Duitsland het in de coronacrisis dan toch beter gedaan dan Nederland?

Lees meer

Fragment: 'Tussen utopie en crisis'

Fragment: 'Tussen utopie en crisis'

In zijn nieuwe boek analyseert historicus Frits Boterman ook de invloed van Duitse cultuur op Nederland in het interbellum.

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger