Paus bezoekt katholieke jongeren in Keulen
Nieuws

Achtergrond - 18 augustus 2005

(18 augustus 2005) Paus Benedictus XVI zal vandaag aankomen in Keulen voor een vierdaags bezoek aan Duitsland in het kader van de twintigste Katholieke Wereldjongerendagen. De toeloop van de katholieke jongeren is zo groot, dat het station in Keulen vannacht een aantal uur geblokkeerd was.

Ruim vierhonderdduizend jongeren uit 197 landen zijn in Keulen aanwezig voor de Katholieke Wereldjongerendagen, die sinds begin deze week plaatsvinden. De paus arriveert vandaag tegen het middaguur op het vliegveld Keulen/Bonn, waar hij door president Horst Köhler en kanselier Gerhard Schröder zal worden opgewacht. Vanmiddag zal hij met een passagierschip over de Rijn varen en vanaf het schip de honderdduizenden pelgrims die verwacht worden toespreken. Ook zal hij in zijn pausmobiel een rondrit door de binnenstad van Keulen maken.

Het is de eerste buitenlandse reis van de paus sinds hij zijn ambt in april van dit jaar aanvaardde. Benedictus XVI is de eerste Duitse paus sinds vijfhonderd jaar en ook veel niet-katholieken willen hem graag zien en horen spreken. Voor de slotmanifestatie komend weekend, die de paus zal bijwonen, worden achthonderdduizend mensen verwacht.

De veiligheidsmaatregelen rond het bezoek zijn bijzonder streng. In Keulen heerst de hoogste alarmfase. Een AWAC-verkenningsvliegtuig van de NAVO zal tijdens de vier dagen die de paus in Keulen verblijft, het luchtruim boven Keulen controleren. In totaal vierduizend politieagenten zijn ingezet en de omgeving rond het aartsbisschoppelijk verblijf waar de paus logeert is geheel afgezet. Het scheepsverkeer over de Rijn is vanmiddag stilgelegd. Tijdens de landing van de paus op het vliegveld mag er een uur lang geen vliegtuig meer landen of opstijgen. Voor het openbaar vervoer in Keulen wordt een nieuw veiligheidsconcept opgesteld na de problemen op het station vannacht.

Spiegel Online
Rom liegt heute am Rhein

Die Welt
Gespanntes Warten auf den Papst

FAZ.NET
„Alarmstufe Eins” vor Papstbesuch

Süddeutsche Zeitung
Gespannte Ruhe in Köln

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger