Duitslandweb logo Duitslandweb

'Bonn als tweede regeringszetel is veel extra werk'

Kort nieuws - 12 oktober 2016 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Toen de Duitse regering 25 jaar geleden van Bonn naar Berlijn verhuisde, werd afgesproken dat een deel van de ministeries en overheidsdiensten in Bonn zou blijven. Al 25 jaar pendelen veel ambtenaren tussen Bonn en Berlijn op en neer. Minister Hendricks heeft nu in opdracht van de regering een rapport opgesteld waarin een stand van zaken wordt gegeven. Dit rapport werd dinsdag gepresenteerd. Conclusie: de opdeling van ministeries functioneert, maar is wel inefficiënt. Een aanbeveling doet Hendricks niet. Lees meer bij de Frankfurter Allgemeine Zeitung

De Tagesschau somt op hoe de verdeling in z'n werk gaat. Zes ministeries hebben hun hoofdvestiging in Bonn, de andere acht hebben er een tweede vestiging. 36 procent van de regeringsambtenaren werkt in Bonn. De ministers laten zich zelden zien op hun kantoor daar. Minister van Economische Zaken Sigmar Gabriel was er bijvoorbeeld tussen 2013 en 2015 niet één keer. In Bonn houden ook veel NGO's kantoor, en de Verenigde Naties hebben er zelfs 18 organisaties gehuisvest. Lees meer bij de Tagesschau

Tags: Berlijn, Bonn

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer:

Prinzipienreiter, het is nu eenmaal zo

Prinzipienreiter, het is nu eenmaal zo

In een coalitie regeren betekent water bij de wijn doen. Dat zorgt voor conflict op conflict in deze Duitse regering. 'Prinzipienreiter', kom van uw stokpaard, vindt columniste Inge Jooris.


Lees meer

Migratie beheerst opnieuw Duitse publieke debat

Migratie beheerst opnieuw Duitse publieke debat

Waar in 2015 de 'Willkommenskultur' de boventoon voerde, is de meerderheid van de Duitsers nu tegen de komst van meer vluchtelingen.


Lees meer

Verkiezingen in Nederland: Duitsers tussen hoop en vrees

Verkiezingen in Nederland: Duitsers tussen hoop en vrees

Bij Duitsers wekken vooral de BBB en Omtzigt verbazing, merkt Jacco Pekelder van het Zentrum für Niederlande-Studien.


Lees meer

Een andere 9 november

Een andere 9 november

9 november stond dit jaar in het teken van het geweld tegen Joden in 1938. De val van de Muur verdween naar de achtergrond, merkte columnist Merlijn Schoonenboom.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger