Duitslandweb logo Duitslandweb

'Bonn als tweede regeringszetel is veel extra werk'

Kort nieuws - 12 oktober 2016 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Toen de Duitse regering 25 jaar geleden van Bonn naar Berlijn verhuisde, werd afgesproken dat een deel van de ministeries en overheidsdiensten in Bonn zou blijven. Al 25 jaar pendelen veel ambtenaren tussen Bonn en Berlijn op en neer. Minister Hendricks heeft nu in opdracht van de regering een rapport opgesteld waarin een stand van zaken wordt gegeven. Dit rapport werd dinsdag gepresenteerd. Conclusie: de opdeling van ministeries functioneert, maar is wel inefficiënt. Een aanbeveling doet Hendricks niet. Lees meer bij de Frankfurter Allgemeine Zeitung

De Tagesschau somt op hoe de verdeling in z'n werk gaat. Zes ministeries hebben hun hoofdvestiging in Bonn, de andere acht hebben er een tweede vestiging. 36 procent van de regeringsambtenaren werkt in Bonn. De ministers laten zich zelden zien op hun kantoor daar. Minister van Economische Zaken Sigmar Gabriel was er bijvoorbeeld tussen 2013 en 2015 niet één keer. In Bonn houden ook veel NGO's kantoor, en de Verenigde Naties hebben er zelfs 18 organisaties gehuisvest. Lees meer bij de Tagesschau

Tags: Berlijn, Bonn

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer:

Duitse regering ruziet over verwarmingswet

Duitse regering ruziet over verwarmingswet

Weer is er ruzie in de Duitse regering. De FDP blokkeert een wetsvoorstel dat moet zorgen dat verwarmingen op gas en olie worden vervangen.


Lees meer

Slaapwandelend naar een tweede termijn

Slaapwandelend naar een tweede termijn

Veel Duitsers zien Scholz als zwakke leider. Maar hij zou zomaar slaapwandelend over twee jaar kunnen worden herkozen, schrijft econoom Carsten Brzeski.


Lees meer

We zijn allemaal 'SchönmacherInnen'

We zijn allemaal 'SchönmacherInnen'

De ophef over de visagiste van minister Baerbock laat Inge Jooris verzuchten dat we allemaal zo ons best doen om de beste versie van onszelf te tonen.


Lees meer

Duitse coalitie gaat van conflict naar conflict

Duitse coalitie gaat van conflict naar conflict

De Duitse coalitiepartijen SPD, Groenen en FDP liggen steeds weer met elkaar overhoop. De kou lijkt nog niet uit de lucht.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger