Duitslandweb logo Duitslandweb

Partijkantoor omstreden CDU-politica vernield

Kort nieuws - 4 oktober 2016 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Het kantoor van CDU-Bondsdaglid Bettina Kudla in Leipzig is vannacht vernield. De ruiten zijn ingegooid, er is een teerachtige vloeistof op de muren gesmeerd en het interieur is vewoest. Het is nog niet bekend wie er achter de aanslag zitten, maar zondag verscheen op het linkse platform Linksunten.indymedia een verklaring met kritiek op Kudla's beleid: als lid van de regeringsfractie wordt ze verantwoordelijk gehouden voor de verscherping van het asielbeleid en de verslechtering van de Hartz-IV-uitkeringen. Ook zou ze tegen de Bondsdag-resolutie over de Armeense genocide hebben gestemd om de vluchtelingendeal met Turkije niet in gevaar te brengen. Kudla raakte eind september in opspraak vanwege tweets waarin ze kritiek op Merkels asielbeleid uitte. Ze gebruikte daarbij het nazipropaganda-begrip Umvolkung dat werd gebruikt voor de 'germanisering' van veroverde gebieden. De CDU zou haar uit de Bondsdagfractie willen zetten, maar schrikt daar volgens Spiegel Online voor terug, omdat ze zich dan bij de AfD zou kunnen aansluiten en dan zou de AfD een zetel in de Bondsdag hebben. Lees meer bij Zeit Online en Spiegel Online

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Politiek':

Rechter: Veiligheidsdienst noemt AfD terecht verdacht

Rechter: Veiligheidsdienst noemt AfD terecht verdacht

De veiligheidsdienst mag de AfD als verdacht classificeren, zegt de rechter. Dat geeft de dienst meer middelen om de partij in de gaten te houden.


Lees meer

Wachten loont

Wachten loont

Friedrich Merz positioneert zijn CDU als nieuwe anti-partij, schrijft econoom Carsten Brzeski. Hoe de partij haar plannen wil uitvoeren, blijft onduidelijk.


Lees meer

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Wat een misdaadserie gemeen heeft met de Berlijnse politiek legt econoom Carsten Brzeski uit in zijn nieuwe column.


Lees meer

Bondsdagleden krijgen boetes voor wangedrag

Bondsdagleden krijgen boetes voor wangedrag

Parlementariërs die zich misdragen, worden in Duitsland strenger bestraft dan in Nederland.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger