Duitslandweb logo Duitslandweb

CDU-congres kiest voor rechtse koers

Kort nieuws - 8 december 2016 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Het CDU-congres heeft woensdag het voorstel van het partijbestuur voor een duidelijk strenger asielbeleid aangenomen. Deze zogenoemde Leitantrag, met als titel 'Orientierung in schwierigen Zeiten', vormt de basis voor het verkiezingsprogramma voor de Bondsdagverkiezingen van volgend jaar. De CDU wil het onder meer makkelijker maken "asielzoekers van wie een gevaar uitgaat" uit te zetten. Ook moeten er transitzones worden ingericht om het aantal vluchtelingen in Duitsland nog verder terug te brengen. Het congres stemde voor een boerkaverbod, waarvoor ook kanselier Merkel zich uitsprak. Ook namen de gedelegeerden een voorstel aan om het dubbele staatsburgerschap af te schaffen voor in Duitsland geboren kinderen van buitenlandse ouders. Daar sprak de CDU-top zich echter tegen uit. Het dubbele staatsburgerschap is een compromis dat in 2014 met de SPD werd gesloten en dat gaat de CDU deze regeerperiode niet veranderen, aldus Merkel. Verder is onder druk van de economische vleugel van de CDU in de Leitantrag opgenomen dat er geen belastingverhogingen komen. Lees meer bij Spiegel Online

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Politiek':

Conservatieve Merz moet CDU richting gaan geven

Conservatieve Merz moet CDU richting gaan geven

De rechts-conservatieve Friedrich Merz wordt de nieuwe CDU-voorzitter. Hij krijgt een aantal lastige taken op zijn bord.

Lees meer

De Verlosser van de pandemie?

De Verlosser van de pandemie?

Karl Lauterbach is de nieuwe minister van Gezondheid. Een portret van de 'opperwaarschuwer' in de coronacrisis.

Lees meer

Olaf Scholz beëdigd als kanselier

Olaf Scholz beëdigd als kanselier

De nieuwe kanselier Scholz (SPD) vormt een nieuwe regering met de Groenen en de FDP.

Lees meer

Na 16 jaar eindigt het tijdperk-Merkel

Na 16 jaar eindigt het tijdperk-Merkel

Merkel neemt afscheid na 16 jaar als kanselier van Duitsland. Nog een keer de tijdlijn, de gifjes, de lees- en luistertips.

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger