Duitslandweb logo Duitslandweb

Kritiek uit CDU op regeerakkoord houdt aan

Kort nieuws - 14 februari 2018 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De kritiek vanuit de CDU op het regeerakkoord houdt aan. Oud-minister Rühe zegt in een interview dat Merkel "desastreus heeft onderhandeld".

Eerder al kwam er kritiek van de economische vleugel van de partij en van jongere CDU-politici. Zij hebben vooral bezwaar tegen de verdeling van de ministersposten: dat Financiën naar de SPD en Binnenlandse Zaken naar de CSU zijn gegaan. Die ministeries waren in handen van de CDU. Ook willen ze meer verjonging in de partij. Merkel beloofde zondag in een tv-interview in het komende kabinet voor verjonging te zorgen, maar dat vonden veel CDU'ers niet overtuigend.

Rühe, als voormalig minister van Defensie en secretaris-generaal een prominent CDU'er, keert zich nu ook tegen Merkels beleid. Voor de toekomst van de partij is Merkels onderhandelingsresultaat "desastreus", aldus Rühe in weekblad Stern. Hij mist strategisch denken bij haar op dit gebied. De SPD heeft nu met Nahles en Scholz twee potentiële kanselierskandidaten voor de toekomst, merkte Rühe op, "wij hebben er nog niet eens één". Lees meer bij Spiegel Online 

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Formatie':

SPD-leden stemmen voor grote coalitie

SPD-leden stemmen voor grote coalitie

Een ruime meerderheid van 66 procent stemde voor het regeerakkoord. Merkel-IV kan nu snel aan de slag.


Lees meer

Leiderschapscrisis in de SPD

Leiderschapscrisis in de SPD

Martin Schulz heeft dinsdagavond het partijvoorzitterschap van de SPD neergelegd. Als opvolger heeft de partijtop Andrea Nahles genomineerd.


Lees meer

CDU, CSU en SPD hebben regeerakkoord rond

CDU, CSU en SPD hebben regeerakkoord rond

Het is ze dan toch gelukt in Berlijn. Na meer dan vier maanden is er een regeerakkoord.


Lees meer

Gebrek aan verjonging

Gebrek aan verjonging

Een wolk van paternalisme zweeft over de SPD. De partij maakt geen haast met verjonging en staat daarin beslist niet alleen, schrijft ING-econoom Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger