Duitslandweb logo Duitslandweb

Minister Steinmeier spreekt met Lavrov over Oekraïne en Syrië

Kort nieuws - 15 augustus 2016 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Duitse minister van Buitenlandse Zaken Frank-Walter Steinmeier heeft maandag in Jekaterinenburg zijn Russische ambtgenoot Sergej Lavrov over de situatie in Oekraïne en in de Syrische stad Aleppo gesproken. Update 15.00 uur: Minister Lavrov gaat niet in op het verzoek van Steinmeier om een staakt-het-vuren voor Aleppo. Hij wees er in het gesprek maandag op dat Rusland al maatregelen heeft genomen om de bevolking te helpen. Er wordt dagelijks een gevechtspauze van drie uur in acht genomen en er zijn corridors waarlangs burgers de stad kunnen verlaten. 

Bij een gesprek met studenten waarbij ook Lavrov aanwezig was, vroeg Steinmeier Rusland om een gevechtspauze om de bevolking van Aleppo van humanitaire hulp te kunnen voorzien. Ook hoopt Steinmeier bij te dragen aan de-escalatie tussen Rusland en Oekraïne. Rusland beschuldigt Oekraïne van het voorbereiden van aanslagen in de door Rusland geannexeerde Krim. Oekraïne ontkent. Steinmeier roept beide partijen op de afspraken na te komen die eerder in Minsk zijn gemaakt. Lavrov zei dat de Duits-Russische verhouding momenteel niet zijn beste tijd doormaakt, maar dat Rusland veel waarde hecht aan de betrekkingen met Duitsland. Lees meer bij Tagesschau 

Journalisten van de Frankfurter Allgemeine Zeitung concludeerden zondag op basis van de dagrapporten van de OVSE dat de door Rusland gesteunde separatisten de wapenstilstand in Oost-Oekraïne vaker schenden dan het Oekraïnse leger. Ook zijn bij hen vaker verboden wapensystemen geconstateerd. Lees meer bij FAZ.Net

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Duitsland en de wereld':

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

Waarom voelt Duitsland een speciale verplichting voor Israël? En hoe gaat Duitsland om met pro-Palestijns protest?


Lees meer

De Duitse staatsraison

De Duitse staatsraison

De aanval van Hamas op Israël zorgt in Duitsland voor extra grote innerlijke verwarring, ziet Merlijn Schoonenboom in Berlijn.


Lees meer

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Kanselier Scholz ontving China's premier Li Qiang voor kabinetsoverleg, in de hoop de gespannen relatie tussen beide landen te verbeteren.


Lees meer

Wachten op een Chinastrategie

Wachten op een Chinastrategie

De afhankelijkheid van China is een achilleshiel van de Duitse economie. De bondsregering moet snel met een China-strategie komen, aldus econoom Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger