Duitslandweb logo Duitslandweb

Minister Steinmeier uit kritiek op Turkije

Kort nieuws - 2 augustus 2016 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Minister van Buitenlandse Zaken Steinmeier (SPD) noemt de dreiging van Turkije om de vluchtelingendeal op te blazen als Turken niet snel zonder visum naar de EU kunnen reizen "absurd". Visumliberalisatie komt pas ter sprake als Turkije aan alle voorwaarden heeft voldaan en dat is nog niet het geval, aldus de minister in een interview met de Rheinische Post. "Turkije heeft nog veel werk te doen." Steinmeier bekritiseert ook Erdogans reactie op de militaire putsch van juli. Het is het goede recht van de Turkse regering tegen de coupplegers op te treden, zegt hij, maar "het kan niet zo zijn dat tienduizenden ambtenaren, leraren en rechters worden ontslagen, duizenden scholen en onderwijsinstellingen worden gesloten en tientallen journalisten worden gearresteerd zonder dat een directe verbinding met de coup duidelijk is." Desalniettemin moeten de onderhandelingen over Turkse toetreding tot de EU niet worden afgebroken, vindt Steinmeier. "Verbindingen afkappen is het denkbaar slechtste middel van de politiek". Maar als Turkije de doodstraf weer invoert "is dat niet met Europese waarden te verenigen". Lees meer bij RP Online

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Duitsland en de wereld':

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

Waarom voelt Duitsland een speciale verplichting voor Israël? En hoe gaat Duitsland om met pro-Palestijns protest?


Lees meer

De Duitse staatsraison

De Duitse staatsraison

De aanval van Hamas op Israël zorgt in Duitsland voor extra grote innerlijke verwarring, ziet Merlijn Schoonenboom in Berlijn.


Lees meer

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Kanselier Scholz ontving China's premier Li Qiang voor kabinetsoverleg, in de hoop de gespannen relatie tussen beide landen te verbeteren.


Lees meer

Wachten op een Chinastrategie

Wachten op een Chinastrategie

De afhankelijkheid van China is een achilleshiel van de Duitse economie. De bondsregering moet snel met een China-strategie komen, aldus econoom Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger