Duitslandweb logo Duitslandweb

Klimaattop: Duitsland wil arme landen helpen klimaatdoelen te bereiken

Kort nieuws - 4 juli 2016 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Duitsland wil met een partnerschapsprogramma ontwikkelingslanden helpen hun klimaatdoelen te bereiken. Zo moeten deze landen concreet advies krijgen over duurzame energie, stadsontwikkeling en landbouw. Minister van Milieu Barbara Hendricks (SPD) stelt het programma vandaag voor op de Petersberger Klimadialog in Berlijn. Dit overlegorgaan voor milieuministers uit de hele wereld is in 2010 door kanselier Merkel ingesteld na de mislukte klimaattop van Kopenhagen. Vertegenwoordigers uit 35 landen praten vandaag en morgen in de Duitse hoofdstad over hoe de afpsraken die in december op de klimaattop in Parijs zijn gemaakt kunnen worden uitgevoerd. In Duitsland zelf hebben milieu-organisaties kritiek op de klimaatdoelen die de regering zichzelf dit najaar wil stellen met het Klimaschutzplan 2050. De organisaties vinden die doelen niet concreet genoeg. Hendricks geeft toe dat het plan "geenszins zonder conflicten" is en Duitsland "zijn huiswerk" moet maken. Lees meer bij Deutsche Welle en Focus Online

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Duitsland en de wereld':

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

Waarom voelt Duitsland een speciale verplichting voor Israël? En hoe gaat Duitsland om met pro-Palestijns protest?


Lees meer

De Duitse staatsraison

De Duitse staatsraison

De aanval van Hamas op Israël zorgt in Duitsland voor extra grote innerlijke verwarring, ziet Merlijn Schoonenboom in Berlijn.


Lees meer

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Kanselier Scholz ontving China's premier Li Qiang voor kabinetsoverleg, in de hoop de gespannen relatie tussen beide landen te verbeteren.


Lees meer

Wachten op een Chinastrategie

Wachten op een Chinastrategie

De afhankelijkheid van China is een achilleshiel van de Duitse economie. De bondsregering moet snel met een China-strategie komen, aldus econoom Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger