Duitslandweb logo Duitslandweb

Rusland-adviseur waarschuwt voor escalatie in conflict met Rusland

Kort nieuws - 23 juni 2016 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Rusland-adviseur van de Duitse regering Gernot Erler (SPD) waarschuwt voor een escalatie in het conflict tussen de NAVO en Rusland. Daarmee verdedigt hij minister van Buitenlandse Zaken Steinmeier, die eerder deze week in de Bild am Sonntag zei dat de NAVO met oog op de relatie met Rusland de situatie niet verder moet opjutten met grootscheepse oefeningen in Oost-Europa. Steinmeier kreeg daar veel kritiek op. Volgens Erler lokken zulke NAVO-oefeningen reacties uit bij de andere partij, waardoor "oncontroleerbare situaties kunnen ontstaan, tot en met oorlog aan toe". Erler: "We bevinden ons in een spiraal. Zo kan het niet doorgaan. We hebben een stopsignaal nodig voor het te laat is." Lees meer bij Spiegel Online

In de Russische krant Kommersant is woensdag een gastbijdrage van minister Steinmeier verschenen, waarin een kritische zin over de Russische annexatie van de Krim is weggelaten. Steinmeier schreef zijn bijdrage naar aanleiding van de herdenking van de Duitse aanval op de Sowjet-Unie in 1941. Hij bedankte daarin de bevolking van de voormalige Sovjet-Unie voor de verzoenende hand die ze naar Duitsland hebben uitgestoken na de misdaden van het nazi-regime. De tekst verscheen ook in de Oekraïense krant Serkalo Nedeli en de Wit-Russische Sowjetskaja Belorussija. In deze beide kranten werd de kritische passage over Poetins Oekraïne-politiek wel afgedrukt. Actualisering 17 uur: Op navraag van de FAZ heeft het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken laten weten dat de Duitse ambassade een verkeerde, niet ge-autoriseerde versie naar de krant heeft gestuurd. Lees meer bij FAZ.net  

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Duitsland en de wereld':

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

Waarom voelt Duitsland een speciale verplichting voor Israël? En hoe gaat Duitsland om met pro-Palestijns protest?


Lees meer

De Duitse staatsraison

De Duitse staatsraison

De aanval van Hamas op Israël zorgt in Duitsland voor extra grote innerlijke verwarring, ziet Merlijn Schoonenboom in Berlijn.


Lees meer

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Kanselier Scholz ontving China's premier Li Qiang voor kabinetsoverleg, in de hoop de gespannen relatie tussen beide landen te verbeteren.


Lees meer

Wachten op een Chinastrategie

Wachten op een Chinastrategie

De afhankelijkheid van China is een achilleshiel van de Duitse economie. De bondsregering moet snel met een China-strategie komen, aldus econoom Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger