Duitslandweb logo Duitslandweb

Merkels populariteit groeit weer

Kort nieuws - 9 maart 2016 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Het vertrouwen van de Duitse bevolking in Merkel neemt weer toe. Uit een peiling van onderzoeksbureau Forsa blijkt dat 50 procent van de Duitsers op haar zou stemmen als ze de kanselier direct konden kiezen. Dat percentage was dit jaar nog niet zo hoog. Merkels populariteit had lange tijd te lijden onder haar vluchtelingenbeleid. Ook uit andere peilingen blijkt dat Merkel het weer goed doet. Haar partij de CDU staat er voor de deelstaatverkiezingen zondag in Baden-Württemberg, Rijnland-Palts en Saksen-Anhalt niet goed voor. Dat heeft mede met Merkels vluchtelingenbeleid te maken. Toch zullen slechte resultaten voor de CDU zondag Merkels positie niet schaden, aldus de Süddeutsche Zeitung. Merkel blijft voor de CDU de beste kandidaat voor de Bondsdagverkiezingen in 2017. Lees meer bij Zeit Online (peilingen) en Süddeeutsche.de (deelstaatverkiezingen)

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer:

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Sternstunde, een mooi en onvertaalbaar woord voor wat er nu gebeurt in Duitsland, tenminste dat hoopt columniste Inge Jooris.


Lees meer

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Sahra Wagenknecht, tot voor kort prominent Linke-politicus, heeft haar eigen partij BSW opgericht. Die is te typeren als links-conservatief.


Lees meer

Debat over AfD-verbod in Duitsland laait op

Debat over AfD-verbod in Duitsland laait op

De roep om een verbod van de AfD wordt steeds luider. Maar het is niet makkelijk een partij te verbieden en het kan ook averechts uitpakken.


Lees meer

Punkrock voor Olaf en Robert

Punkrock voor Olaf en Robert

Aan de slechtnieuwsshow komt in Duitsland maar geen einde: begrotingscrisis, teruglopende investeringen, slecht onderwijs. Econoom Carsten Brzeski heeft advies.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger