Tom Cruise mag toch filmen in Bendlerblock
Kort nieuws

Achtergrond - 14 september 2007

(14 september 2007) Tom Cruise heeft van de Duitse overheid toch toestemming gekregen om scènes uit zijn nieuwe film 'Valkyrie' op te nemen in het Berlijnse Bendlerblock. In het gebouw plande Graf Stauffenberg de aanslag op Hitler van 20 juli 1944.

De Duitse regering had tot nu toe geweigerd opnames toe te staan in het historische gebouw, waar tegenwoordig het ministerie van Defensie is gevestigd. Het ministerie vreesde dat filmopnames afbreuk zouden doen aan de waardigheid van het complex. Stauffenberg werd er, luttele uren na de mislukte aanslag, samen met enkele getrouwen geëxecuteerd. In het Bendlerblock bevindt zich het centrale monument voor Duitsers die zich tegen Hitler hebben verzet, de Gedenkstätte Deutscher Widerstand.

Wel heeft de overheid uitdrukkelijk verboden dat er hakenkruisvlaggen in het gebouw komen te hangen. Cruise, die de rol van Stauffenberg speelt, wil in het Bendlerblock de terechtstelling van de officier naspelen.

Met Cruise's lidmaatschap van de omstreden Scientology-kerk had de aanvankelijke weigering van de Duitse regering niets van doen, verklaarde een woordvoerder.

Die Welt
Tom Cruise darf doch im Bendlerblock drehen

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger