Wouter Meijer
Journalist in Residence

Wouter Meijer (1968) werkt op de buitenlandredactie van NOS Nieuws. Hij was van 2008 tot en met 2014 NOS-correspondent in Duitsland. Meijer zat op de middelbare school in West-Berlijn, en studeerde Geschiedenis en Ruslandkunde aan de Universiteit van Amsterdam. Van februari tot april 2015 was hij als Journalist in Residence verbonden aan het Duitsland Instituut, waar hij de redactie van Duitslandweb versterkte.  

Volg Wouter Meijer ook op twitter: @WouterMeijer_

Van Gross-Berlin naar Klein Berlijn

Columns - 16 februari 2015 - Auteur: Wouter Meijer Van Gross-Berlin naar Klein Berlijn
De website van de Tagesspiegel: het belangrijkste nieuws uit Berlijn was vanochtend een plan van het gemeentebestuur om de verkoop van alcohol in Späti’s te beperken. De populaire avondwinkels zouden vanaf 22:00 tot ‘s ochtends vroeg geen drank meer mogen verkopen om de jeugd te beschermen. Het lijkt Amsterdam wel, dacht ik, daar probeert de gemeente ook het aantal coffeeshops, hoerenramen en andere regionale specialiteiten aan banden te leggen.
Lees meer

AfD: Eén leider, twee vleugels

Achtergrond - 2 februari 2015 - Auteur: Wouter Meijer AfD: Eén leider, twee vleugels
De Alternative für Deutschland sluit het congres van afgelopen weekend af met één leider: Bernd Lucke wordt eind dit jaar de enige voorzitter. Maar de vraag is wat de koers van de partij wordt. Daarover zal de echte strijd in de partij de komende maanden gaan, voorspellen de commentaren in de kranten vandaag.
Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger