Wouter Meijer
Journalist in Residence

Wouter Meijer (1968) ist für die Auslandsredaktions des NOS Nieuws tätog. Er war zwischen 2008 und 2014 Deutschlandkorrespondent für den niederländischen Fernsehsender NOS. Meijer ging zur weiterführenden Schule in West-Berlin und studierte Geschichte und Russlandkunde an der Universiteit van Amsterdam. Von Februar bis April 2015 war er als Journalist in Residence aktiv beim Duitsland Instituut und unterstützte die Redaktion des Duitslandweb.

Folgen Sie Wouter Meijer auch auf Twitter: @WouterMeijer_

 

Krijgt Berlijn controle over woningmarkt nog terug?

Achtergrond - 20 August 2019 - Autor: Wouter Meijer Krijgt Berlijn controle over woningmarkt nog terug?
Wie je ook spreekt in Berlijn, mensen die er geboren en getogen zijn, of nieuwkomers en expats - het gaat al snel over de woningmarkt. Die is behoorlijk overspannen: het is moeilijk om iets betaalbaars te vinden, de prijzen gieren omhoog en de gemeente krijgt er maar geen grip op. 

Mehr

De Berlijnse Muur is steeds meer geschiedenis

Columns - 5 Februar 2018 - Autor: Wouter Meijer De Berlijnse Muur is steeds meer geschiedenis
Op 5 februari is het 28 jaar, 2 maanden en 27 dagen geleden dat de Berlijnse Muur viel. Dat is precies even lang als hij er überhaupt heeft gestaan. Wie dat leest, voelt zich ineens behoorlijk oud: toen de Muur er was, leek het alsof hij er altijd was geweest en ook altijd zou blijven. Nu blijken de ruim 28 jaar dat Berlijn door een kronkelend lint van betonnen platen werd gedeeld, een stuk relatiever. Wouter Meijer maakte de laatste jaren van de Muur van dichtbij mee en zag de grens daarna snel verdwijnen. Maar toch niet helemaal.

Mehr

Dubbelexpositie: samen dromen over Amerika

Achtergrond - 30 Januar 2018 - Autor: Wouter Meijer Dubbelexpositie: samen dromen over Amerika
Ieder voor zich zijn de musea te klein om een grote tentoonstelling met wereldberoemde stukken uit de VS te organiseren. Maar samen is het ze gelukt. In het Drents Museum in Assen en de Kunsthalle Emden is 'The American Dream' te zien, een expositie in twee delen, op ruim een uur rijden van elkaar. Het is de eerste tentoonstelling die half in Nederland en half in Duitsland wordt gehouden.

Mehr

Uitstekende handelsrelatie kan toch nog beter

Achtergrond - 25 Juni 2015 - Autor: Wouter Meijer Uitstekende handelsrelatie kan toch nog beter
Nederland en Duitsland kunnen nog meer aan elkaar verdienen dan ze al doen. Er zijn nog obstakels die de handel belemmeren. Op het eerste Duits-Nederlands Economisch Forum, op 24 juni in Münster, bespraken vertegenwoordigers van beide landen de mogelijkheden om daar verbetering in te brengen.

Mehr

'Russlandversteher' vind je in Duitsland overal

Achtergrond - 31 März 2015 - Autor: Wouter Meijer 'Russlandversteher' vind je in Duitsland overal
Gerard Schröder is een goede vriend van president Vladimir Poetin en verdedigt diens beleid al jaren. Nu de spanning tussen Rusland en het Westen groot is, wekt dat extra irritatie in Duitsland. Maar de oud-bondskanselier is lang niet de enige Putinversteher.

Mehr

Van Gross-Berlin naar Klein Berlijn

Columns - 16 Februar 2015 - Autor: Wouter Meijer Van Gross-Berlin naar Klein Berlijn
De website van de Tagesspiegel: het belangrijkste nieuws uit Berlijn was vanochtend een plan van het gemeentebestuur om de verkoop van alcohol in Späti’s te beperken. De populaire avondwinkels zouden vanaf 22:00 tot ‘s ochtends vroeg geen drank meer mogen verkopen om de jeugd te beschermen. Het lijkt Amsterdam wel, dacht ik, daar probeert de gemeente ook het aantal coffeeshops, hoerenramen en andere regionale specialiteiten aan banden te leggen.

Mehr

top
Auf dieser Website werden Cookies verwendet. Sind Sie damit einverstanden?
Akzeptieren Verweigern