Duitslandweb logo Duitslandweb

'Duitsland levert voorlopig geen wapens naar Saoedi-Arabië'

Kort nieuws - 26 januari 2015

De Bondsregering houdt wapenleveranties van Duitse bedrijven aan Saoedi-Arabië voorlopig tegen. Dat meldt Bild Zeitung. De regering vindt de situatie in de regio te instabiel. Het besluit zou al zijn genomen voor de dood van koning Abdullah vorige week. Saoedi-Arabië is een belangrijke klant voor Duitse leveranciers van tanks, oorlogsschepen en geweren. In 2013 zou Duitsland van 360 miljoen euro wapens aan het land geleverd hebben, in 2012 zelfs voor 1,2 miljard. Saoedi-Arbaië oogst veel kritiek met mensenrechtenschendingen. Minister van Buitenlandse Zaken Steinemeier, die het land in februari bezoekt, veroordeelt die schendingen scherp. Lees meer bij Spiegel Online

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Politiek':

Nogal ruw

Nogal ruw

Na een week van geruzie en nachtelijke vergaderingen komen de Groenen aangeslagen uit de strijd. Het ging er 'ziemlich ruppig' aan toe.


Lees meer

Verontwaardiging over hervorming Duits kiesstelsel

Verontwaardiging over hervorming Duits kiesstelsel

Dat de Bondsdag kleiner moest worden, daar was iedereen het over eens. Maar van de hervorming die nu is besloten, laten analisten weinig heel.


Lees meer

Duitse regering ruziet over verbod verbrandingsmotor

Duitse regering ruziet over verbod verbrandingsmotor

De Duitse FDP trok tot verbijstering van Brussel de steun in aan het EU-verbod op de productie van diesel- en benzineauto's. Wat is er aan de hand?


Lees meer

Duitse dienstplicht ondanks discussie geen optie

Duitse dienstplicht ondanks discussie geen optie

De Duitse minister van Defensie Pistorius noemt de afschaffing van de dienstplicht een fout. Toch is herinvoering geen optie.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger