Duitse soldaat gedood in Afghanistan
Nieuws

Achtergrond - 27 augustus 2008

(27 augustus 2008) Bij een aanslag in Afghanistan is vanmorgen één Duitse soldaat gedood en zijn er drie gewond geraakt. Tijdens een patrouille liepen de Duitsers in een hinderlaag van explosieven.

Afghanistan. Afbeelding: www.wikipedia.orgDe aanslag vond plaats in het Noord-Afghaanse Kunduz. Volgens de gouverneur van de provincie werd de Duitse patrouille van paratroepers het slachtoffer van op afstand bestuurbare explosieven. Hij noemde de Taliban en Al-Qaida verantwoordelijk voor de aanslag.

Het is inmiddels de derde aanslag op Duitse soldaten in Afghanistan deze maand. Bij de twee andere aanslagen kwamen geen Duitsers om. Wel werd bij een schietgevecht één van de aanvallers gedood. Bij een zelfmoordaanslag in Kunduz in mei 2007 kwamen drie Duitse soldaten om het leven.

De veiligheidssituatie van buitenlandse soldaten in Afghanistan is dit jaar verslechterd. Vooral het aantal aanslagen met explosieven is toegenomen. In mei van dit jaar kwamen in Afghanistan voor het eerst meer buitenlandse soldaten om het leven dan in Irak.

Het Duitse leger zit sinds 2002 in Afghanistan en is in het kader van een ISAF-missie verantwoordelijk voor de veiligheid in het noorden van het land. In oktober besluit de Bondsdag of het mandaat van de Bundeswehr in Afghanistan wordt verlengd en eventueel uitgebreid.

                                                                     Spiegel Online / Welt.de / FAZ.NET

Afbeelding:

Kaart Afghanistan: www.wikipedia.org

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger