Duitslandweb logo Duitslandweb

Langs de Donau nog steeds gevaar voor overstromingen

Kort nieuws - 4 juni 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Terwijl in veel regio's in Zuid-Duitsland het water langzaam zakt, is de situatie voor verschillende plaatsen langs de Donau nog steeds spannend. In Regensburg en Passau worden vandaag de hoogste waterstanden verwacht. Het aantal doden als gevolg van de overstromingen is inmiddels gestegen naar vijf.

De hoge waterstanden van de Donau blijven voor steden als Ingolstadt, Passau en Regensburg voorlopig spannend. Onder meer in Regensburg zijn gisteravond nog mensen uit voorzorg geëvacueerd. In andere gebieden in Beieren en in Baden-Württemberg zakt het water inmiddels. Er wordt voorlopig ook geen extra regen verwacht.

De politie heeft de dood van een vrouw in Beieren bevestigd, die maandag in de regio Unterallgäu met haar auto in het water terecht was gekomen. Het totale aantal slachtoffers van de overstromingen in Zuid-Duitsland komt daarmee op vijf. In Beieren kwam afgelopen weekeinde een brandweerman om het leven toen zijn reddingsboot omsloeg en een vrouw werd dood gevonden in de kelder van haar huis. In Baden-Württemberg zijn de lichamen van een man en een vrouw gevonden, ook in de kelder van een huis. Een brandweerman in Beieren wordt nog steeds vermist.

Veel scholen in de overstroomde gebieden blijven vandaag nog dicht. Een deel van het treiverkeer komt weer op gang, maar op veel trajecten is nog steeds beperkt treinverkeer mogelijk. De burgemeester van Regensburg waarschuwt voor ramptoerisme. Veel mensen willen komen kijken hoe het ervoor staat, maar de wegen moeten vrij blijven voor de reddingsdiensten, liet ze weten. Lees meer bij de liveblogs van de Süddeutsche Zeitung en Tagesschau

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Israël-kritiek is taboe in Duitsland

Israël-kritiek is taboe in Duitsland

Kritiek uiten op Israël of solidariteit tonen met Gaza is lastig in Duitsland. Wie dat wel doet, wordt al snel antisemitisme verweten, laten recente voorbeelden zien.


Lees meer

Proces tegen Reichsbürger Prinz Reuß begonnen

Proces tegen Reichsbürger Prinz Reuß begonnen

De groep rond Prinz Reuß werd in december 2022 gearresteerd en bleek uitgewerkte plannen te hebben om de regering omver te werpen.


Lees meer

Warum, wieso: fietsen Duitsers zo vaak op de stoep?

Warum, wieso: fietsen Duitsers zo vaak op de stoep?

Regels voor fietsen in Duitsland zijn een chaos. Geen wonder dat je ook fietsers op de stoep tegenkomt.


Lees meer

Rechter: Veiligheidsdienst noemt AfD terecht verdacht

Rechter: Veiligheidsdienst noemt AfD terecht verdacht

De veiligheidsdienst heeft nu meer middelen om de AfD in de gaten te houden.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger