Duitslandweb logo Duitslandweb

Steeds meer Duitse wegen en bruggen in slechte staat

Kort nieuws - 6 mei 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Veel viaducten, spoorlijnen en snelwegen in Duitsland verkeren in een slechte staat. Hoewel er ook veel wordt gerenoveerd, groeit de lijst van infrastructuur die onderhoud nodig heeft, blijkt uit cijfers van het ministerie van Verkeer.

Het Duitse ministerie van Verkeer stelde in 2021/2022 vast dat in totaal 7112 kilometer Duitse snelweg gerepareerd moet worden. In 2017/2018 was dat nog 5797 kilometer. Daarnaast zijn 8.000 viaducten aan onderhoud toe.

Bij het Duitse spoornetwerk is dezelfde ontwikkeling te zien. Ondanks lopende renovatiewerkzaamheden steeg het aantal spoorbruggen dat vervangen moet worden van 1089 in 2021 naar 1160 in 2023. Ook het aantal spoorlijnen dat dringend onderhoud nodig heeft, steeg in dezelfde periode. 

De partij Bündnis Sahra Wagenknecht (BSW) had de cijfers bij het ministerie opgevraagd. "Het renovatietempo is niet voldoende om het verval te stoppen", zei BSW-voorzitter Wagenknecht zondag tegen Redaktionsnetzwerk Deutschland (RND). Ze neemt het de regering-Scholz kwalijk dat de achterstand de afgelopen twee jaar is gegroeid. Maar, "de CDU en CSU zijn hoofdverantwoordelijk voor het feit dat wegen, bruggen en spoorwegen in verval zijn geraakt”, aldus Wagenknecht. De CDU/CSU maakte tussen 2005 en 2021 deel uit van de bondsregering. Lees meer bij RND en Tagesspiegel

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer:

Proces tegen Reichsbürger Prinz Reuß begonnen

Proces tegen Reichsbürger Prinz Reuß begonnen

De groep rond Prinz Reuß werd in december 2022 gearresteerd en bleek uitgewerkte plannen te hebben om de regering omver te werpen.


Lees meer

Warum, wieso: fietsen Duitsers zo vaak op de stoep?

Warum, wieso: fietsen Duitsers zo vaak op de stoep?

Regels voor fietsen in Duitsland zijn een chaos. Geen wonder dat je ook fietsers op de stoep tegenkomt.


Lees meer

Rechter: Veiligheidsdienst noemt AfD terecht verdacht

Rechter: Veiligheidsdienst noemt AfD terecht verdacht

De veiligheidsdienst heeft nu meer middelen om de AfD in de gaten te houden.


Lees meer

Wachten loont

Wachten loont

Friedrich Merz positioneert zijn CDU als nieuwe anti-partij, schrijft econoom Carsten Brzeski. Hoe de partij haar plannen wil uitvoeren, blijft onduidelijk.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger