Duitslandweb logo Duitslandweb

Duits-Nederlandse Vrijheidsmaaltijd op de grens

Kort nieuws - 3 mei 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Ongeveer 400 Nederlanders en Duitsers uit de grensgemeenten Dinxperlo en Süderwick schuiven op 5 mei aan bij een Vrijheidsmaaltijd in Dinxperlo om gezamenlijk de vrijheid te vieren. 

Het evenement was vorig jaar met 200 deelnemers al een groot succes, dit jaar worden dubbel zoveel deelnemers verwacht. Op de tafels liggen kaartjes met stellingen en spreuken om het gesprek op gang te brengen. Voorafgaand aan de maaltijd is er een oecumenische kerkdienst en na afloop vertellen twee grensbewoners hun ervaringen met vrijheid en wordt een film vertoond over de vermoorde kunstschilder Max van Dam uit Winterswijk. 

Overal in het land worden op Bevrijdingsdag Vrijheidsmaaltijden georganiseerd, een initiatief van het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Lees meer bij Aalten Vooruit en bij het Nationaal Comité 4 en 5 mei

In Duitsland wordt het einde van het nazi-regime en de Tweede Wereldoorlog herdacht op 8 mei. Meer over deze Tag der Befreiung op Duitslandweb

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer:

Winst PVV: ‘Een waarschuwing voor Duitsland’

Winst PVV: ‘Een waarschuwing voor Duitsland’

Een ruk naar rechts, een politieke aardbeving: Duitse media reageren gealarmeerd op de PVV-verkiezingswinst in Nederland.


Lees meer

Verkiezingen in Nederland: Duitsers tussen hoop en vrees

Verkiezingen in Nederland: Duitsers tussen hoop en vrees

Bij Duitsers wekken vooral de BBB en Omtzigt verbazing, merkt Jacco Pekelder van het Zentrum für Niederlande-Studien.


Lees meer

Nazi-bouwwerk Prora in toeristisch jasje gestoken

Nazi-bouwwerk Prora in toeristisch jasje gestoken

Na decennia van leegstand en verpaupering is het megalomane nazi-bouwwerk op het Duitse eiland Rügen omgebouwd tot een luxe vakantieoord.


Lees meer

Overvloed en onbehagen

Overvloed en onbehagen

Merlijn Schoonenboom verbaast zich in Amsterdam over twintigers op prijzige designer e-bikes. In Berlijn ziet hij veel meer sjofelheid. Een groot verschil in de omgang met luxe.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger